• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Randers-boss om topscorer: Skal gøre som Lewandowski og Wilczek

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Randers' Emil Riis Jakobsen har fået gang i målscoringen, og der ligger hårdt arbejde bag, fortæller hans cheftræner i Randers Thomas Thomasberg.

Af Troels Bager Thøgersen

Han mødte spillere som Jadon Sancho, Rhian Brewster, Scott McTominay og Callum Hodson-Udoi, men Emil Riis Jakobsen kom aldrig på førsteholdet i den ambitiøse Championship-klub Derby County, der købte ham af Randers FC kort efter hans 17-års fødselsdag.

Og returen til Randers FC var heller ikke den letteste med mådeholdne fire scoringer i 30 kampe i sæsonen 2018/19.

Men i år er Emil Riis Jakobsen endelig ved at få hul igennem til målscoringen på seniorplan, og selvom han ikke kom på tavlen mod AGF trods fire afslutninger, ser 2020 godt ud for Randers-angriberen.

Kun Patrick Mortensens 11 scoringer overgår Emil Riis' syv i kalenderåret i Superligaen, og Randers-cheftræner Thomas Thomasberg ser ingen grund til, at angriberen skulle gå i stå igen.

- Vi ser det nærmere som tilfældigheder, at han ikke begyndte at score mål tidligere i de to år, jeg har været cheftræner i Randers. Vi kender hans historik, hvor han altid har scoret mål for os i Randers. Det var årsagen til, at han blev solgt for millioner i en ung alder til Derby, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- Der er ingen grund til, at han ikke skulle fortsætte med at lave mål.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 2. spillerunde

Skyd endelig løs
Emil Riis' to mål i åbningskampen mod Horsens kom direkte på frispark, hvor han fik kringlet bolden omkring Horsens-muren, og efter et Randers-hjørnespark.

De spektakulære mål som det direkte frispark sætter Thomasberg pris på, men for Randers-trænerens skyld må scoringerne også gerne trampes og rages over stregen, for det er det, der skal til som spydspids, hvilket er den eneste oplagte position for den 190 cm høje spiller fra Hobro, der fyldte 22 år i juni.

- Han har et fint skud og en god næse for, hvor målet står, så det mærkelige var egentlig, at han ikke scorede flere mål, før han for alvor kom i gang her i 2020. Han har justeret sin kost og har arbejdet med sin mentalitet, hvilket er med til at forklare hans fremgang her i 2020. Overordnet set vil det muligvis vise sig at være godt for ham, at han skulle arbejde hårdt for tingene i stedet for, at målene bare kom af sig selv.

- Hans arbejde har været med til at gøre ham til en af de bedste i landet i sin aldersgruppe. Det er derfor, han er med på U/21-landsholdet, og derfor han kunne komme ind og sørge for den vigtige udligning mod Ukraine, hvorefter han startede inde i næste kamp mod Nordirland. Han er begyndt at lave, hvis ikke grimme, så i hvert fald de nødvendige og nogle gange lette mål.

- Det er fint at score flotte mål, og det kan Emil Riis med hans gode spark, men det er også vigtigt med de grimme mål, når man ser rundt på andre klubtopscorere, for eksempel folk som Robert Lewandowski eller Kamil Wilczek der også laver den type mål, siger Thomas Thomasberg.

Angriberen afslutter flittigt, og det skal endelig blive ved med, siger Randers-træneren.

Læs også:Optakt: Slavia Prag - FC Midtjylland

- Han er jo den angriber, der ifølge vores dataprogram Instat havde flest afslutninger overhovedet i Superligaen i sidste sæson. Så kan det godt være, at en del af dem havner ovre ved pølseboden, og at måske én af seks afslutninger ikke er nødvendige. Det bliver i hvert fald ikke mig, der tager det fra ham og får ham til at tænke for meget over det, når han har et godt instinkt og er en dygtig afslutter, siger Thomas Thomasberg.

Emil Riis Jakobsen har spillet 14 unglandskampe og scoret tre mål for Danmark.

Spiller Klub Kampe i 2020 Mål i 2020
Patrick Mortensen AGF 17 11
Emil Riis RFC 16 7
Tom van Weert AaB 17 7
Ronnie Schwartz FCM 15 6
Mikael Uhre BIF 17 6
Sander Svendsen OB 14 5
Hallur Hansson ACH 14 5
Mikkel Damsgaard FCN 16 5
Vito Hammershøj-Mistrati RFC 16 5
Lucas Andersen AaB 10 4

Statistikken er fra Superstats.dk

Læs også:AC Horsens-træner efter AaB-nederlag: Kvaliteterne manglede

Læs også:AaB-profil: Vi må ikke gøre modstanderens målmand til banens bedste

Læs også:Zlatan sammenligner sig med fiktiv karakter efter åbningssejr

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus