• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Troels Bech: Dette var mit bedste salg i Brøndby

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Troels Bech nåede tre og et halvt år som sportsdirektør i Brøndby. Han fortæller nu, hvad han mener var den bedste transfer, han lavede.

Af Kenneth Jensen

De håber ganske givet på mange penge, når Jesper Lindstrøm en dag skal sælges fra Brøndby IF, og salg har BIF da også lykkedes med de senere år.

Startskuddet kom faktisk under daværende sportsdirektør Troels Bech.

I Købmændenes Klub på Discovery+ fortæller Brøndbys tidligere sportsdirektør Troels Bech, hvad han mener er det bedste salg, han selv lavede i Brøndby-tiden. 

- Christian Nørgaards transfer til Fiorentina var det bedste. Der er mange, der undrer sig over, at vi ikke fik mere - jeg tror, vi fik potentielt fire millioner euro eller tre en halv. Nogle vil sige, det er latterligt lidt, når man ser, hvad nogle med beviseligt lavere niveau bliver solgt for. Grunden til at jeg synes, det var en rigtig god transfer, var jo, at vi stod halvandet år tidligere i Brøndby og havde tre midtbanespillere med udløb samtidig, siger Troels Bech til Købmændenes Klub og forklarer senere:

- Hjulsager blev solgt med fire måneder tilbage af kontrakten, og det var en af de store konflikter, jeg nåede at have med Zorniger. Phiri lod sin kontrakt gå ud - det desværre bliver hyppigere og hyppigere - og Nørgaard sagde "nej, jeg vil gerne forlænge - jeg vil gerne have, at Brøndby tjener penge på mig. Jeg vil gerne tage et ekstra skridt med den nye måde at spille på."

- Så synes jeg, at det, der gør det til et godt salg, er, at så står vi ved det. Når der kommer noget, der kan være et godt match - og det var vi overbevist om, og det var Christian i særdeleshed - det at komme til Italien, ikke kun pga Fiorentina,  men klubben, livet og parforholdet. Så er det vigtigt som klub ikke at sige, at det har du fortjent, men at vi lavede en aftale på et tidspunkt, hvor du kunne være gået gratis, og den aftale står vi ved. Så kan de næste bedre tro på, at det er en mulighed at forlænge, siger Troels Bech.

Christian Nørgaard fik ikke meget succes i italienske Fiorentina og er siden skiftet til engelske Brentford, hvor han er blevet en stor profil. Han er også kommet på landsholdet.

Bech stoppede i Brøndby ved udgangen af 2018. Han blev erstattet af Ebbe Sand, der siden er stoppet og erstattet af Carsten V. Jensen. "CV" er nu fodbolddirektør i Brøndby.

Se hele klippet med Troels Bech i afspilleren øverst.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020