Video : Tipsbladet
Superliga

Tv-selskab ville forgylde Superligaen for at skære ned til 12 hold

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger tilbød Nordic Entertainment Group, der råder over 3+ og TV3 Sport, Superliga-klubberne knap 40 millioner kroner mere i tv-penge om året, hvis de skar ligaen ned til 12 hold.

Mandag blev en central del af Superligaens fremtid afgjort. Her skulle beslutte klubberne beslutte, om Danmarks bedste fodboldrække fremover skal bestå af 12 eller 14 hold, men da de ikke kunne få det nødvendige flertal for at skære ned, kommer ligaen også i de to næste sæsoner til at bestå af 14 mandskaber.

Læs mere om de forhandlinger her.

Hvis beslutningen havde været op til tv-rettighedshaveren bag kanaler som 3+ og TV3 Sport, var udfaldet dog blevet et andet.

Ifølge tipsbladet.dk's oplysninger tilbød Nordic Entertainment Group, som selskabet hedder, Superliga-klubberne en ny tv-aftale med 15 procent flere penge for at skære ligaen ned. Da tv-pengene årligt udgør 255 millioner kroner, ville den nye aftale blive knap 40 millioner kroner mere værd.

Det svarer til 3,2 millioner kroner pr. klub.

Det er ingen hemmelighed, at Nordic Entertainment Group - og for den sags skyld den anden rettighedshaver, Discovery Networks - helst så ligaen blive skåret ned. Kim Mikkelsen, der er sportschef hos førstnævnte, er dog ikke meget for at fortælle, om de har forsøgt at hjælpe forhandlingerne på vej med en forbedret tv-aftale.

- Det har jeg ikke nogen kommentar til. Som du selv siger, er vores holdning kendt, og hvad vi snakker med klubberne om, bliver mellem os, siger han kort og godt.

Den nuværende tv-aftale løber til sommeren 2021, og den nye aftale ville først træde i kraft derefter, hvis klubberne havde vedtaget en struktur med 12 hold. Det krævede dog 75 procents flertal i både Superligaen og 1. division, og da Superligaen ikke kunne samle de påkrævede 11 klubber, nåede klubberne i den næstbedste række end ikke at tage stilling til forslaget.

De var ellers ifølge tipbladet.dk's oplysninger blevet lokket med flere tv-penge til 1. division, men nåede altså ikke at tage stilling til forslaget.

Foruden antallet af hold er et af de store stridspunkter, hvor mange der skal rykke ned hver sæson. Her har løsninger med både én nedrykker, to nedrykkere samt én direkte nedrykker og én playoffplads været i spil.

Mandag var sidste frist for at blive enige om en løsning, da Divisionsforeningens bestyrelse i dag holder møde, og bestyrelsen skulle kunne behandle ændringer af strukturen.