Video : Tipsbladet
Superliga

Udlandet bød på AGF-profil: Jeg gemmer mig ikke

Mikael Anderson havde en intens januar med bud fra udlandet. Han vil nu have en hovedrolle i foråret og har talt tingene godt igennem internt i AGF.

Fredensvang(Tipsbladet): AGF's cheftræner Uwe Rösler var særdeles tilfreds, da han, klubben og Mikael Anderson torsdag formiddag fandt ud af, at sidstnævnte fik sløjfet et gult kort mod Vejle og dermed en karantæne mod FC Midtjylland.

- Jeg har komplimenteret ham i medierne og internt, for han har hævet sit niveau. Det var ikke nemt med transfervinduet, men i den her kamp mod Vejle, hævede han sit niveau, og det var godt at se. Han var vores mest kreative spiller, og det må han gerne være venlig at fortsætte, sagde Uwe Rösler.

Tipsbladet pegede i vinterpausen på Mikael Anderson som en af ligaens stærkeste offensive spillere, og Anderson mener også selv, at det går bedre og bedre i AGF, som han kom til fra søndagens modstander FC Midtjylland i 2021.

- Jeg synes også, at jeg kan se en udvikling, mens jeg har været her. Jeg synes faktisk, at min formkur har været opadgående i lang tid.

- Selvfølgelig er der altid nogle ting, man kan blive bedre til, for eksempel at få endnu mere output på. Men hvis man kigger nuanceret på mig som spiller, og hvad jeg bidrager med fra min position på holdet, synes jeg, min formkurve er rigtig god, siger Mikael Anderson til Tipsbladet.

Parkeret
I januar hev og sled flere udenlandske klubber i midtbanespilleren.

Langt hen på transferdeadlinedag hørte Tipsbladet om interessen, men et skifte blev ikke til noget.

Jeg er jo på kontrakt i AGF indtil 2026, og den kontrakt har jeg jo selv underskrevet, så det er svært at være utilfreds

Mikael Anderson
Midtbanespiller i AGF

Det fyldte i januar og på deadlinedag, men nu er parterne videre, fortæller Mikael Anderson.

- Vi har taget en god samtale omkring det hele, og om vores forventninger til hinanden, og det vigtigste for nu, og i hvert fald til sommer, er at fokusere på AGF og på at præstere, så halvsæsonen bliver så god som overhovedet muligt.

- Vi er med i begge turneringer med en pokalsemfinale og i Superligaen, så det har ikke været svært for mig at nulstille. Det havde nok været lidt sværere, hvis vi lå uden for Top 6 og ikke kunne opnå noget.

- Jeg er jo på kontrakt i AGF indtil 2026, og den kontrakt har jeg jo selv underskrevet, så det er svært at være utilfreds med, hvis de ikke ville sælge med. Jeg skal arbejde videre, og så sker det forhåbentlig en dag, og hvis ikke, så er jeg her og er glad for det, siger Mikael Anderson.

Central rolle
Søndag er der topkamp mod Andersons tidligere klub FC Midtjylland, noget Mikael Anderson glæder sig meget til (læs mere her).

(Artiklen fortsætter under billedet)

Han skal stå for meget af det offensive spil, muligvis med Mikkel Duelund liggende ved sin side på midtbanen, og Anderson tager meget gerne en hovedrolle, noget der efter hans vurdering har hjulpet ham på banen det seneste år til halvandet.

- Jeg tager også en rigtig meget ansvar, og det tror jeg også er måske med til at sætte mig endnu mere i fokus i vores spil.

- Hvis jeg spiller dårligt, så ser alle, at jeg spiller dårligt. Det er ikke sådan, jeg gemmer mig. Jeg vil jo meget gerne have mere output på og være endnu mere kampafgørende, fordi jeg føler selv, at jeg har alle egenskaber og kvaliteter, der skal til at få endnu flere mål og endnu flere oplæg.

Mikael Anderson og AGF er syv point efter FC Midtjylland før søndagens kamp. Århusianerne og midtjyderne har de seneste år spillet nogenlunde lige op med hinanden i Superligaen.