Video : Tipsbladet
Superliga

Uroen ulmer i OB: Frustrationerne pumper i Minteh

Björn Wesström og resten af OB gør alt hvad de kan for at få Yankuba Minteh til at tage de rette beslutninger fremadrettet.

OB har de seneste dage været kraftigt i vælten på grund af en episode ved tirsdagens træning.

Fyens Stiftstidende beskrev et sammenstød mellem Mads Frøkjær og Yankuba Minteh, hvilket klubben kort efter bekræftede overfor Tipsbladet.

Onsdag har OB selv udsendt en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at sagen er lagt ned, og hverken Yankuba Minteh eller Mads Frøkjær bliver sanktioneret af OB.

Det er dog ikke første gang, at Yankuba Minteh trækker overskrifter på grund af sin ageren. I forrige spillerunde fik han én spilledags karantæne for at gå i byen kort inden en kamp og i weekenden sparkede han et hjørneflag i stykker mod FC Nordsjælland, hvilket koster to dage i skammekrogen.

Derfor gør man i OB, alt hvad man kan for at få den 18-årige gambier på rette spor igen. Det fortæller fodbolddirektør, Björn Wesström, over telefonen til Tipsbladet.

- Vi taler med ham hver dag. Vi står tæt på ham, og vi arbejder sammen med dem, som også står tæt på ham. Det er de værktøjer, som vi har.

Hvad er det I prøver at hjælpe ham med, mere konkret?

Det handler om, at når du har en medarbejder, som ikke er glad for sin situation, så handler det om at få personen til at sortere i indtrykkene og håndtere sine reaktioner på de ting som sker. Det er ikke usædvanligt, at man reagerer kraftigere, end man normalt gør, når man ikke er helt i balance.

- Det handler meget om at kunne ræsonnere, og hvordan man håndterer modgang. Noget af det handler også om, at der er nogle frustrationer og et temperament, som har bygget sig op i Minteh.

Efter Yankuba Mintehs brud på klubbens interne regler blev han overfuset med hadbeskeder på sine sociale medier. Efter kampen mod Randers FC blev han også passet op af en gruppe med truende adfærd.

Det fik kantspilleren til at sygemelde sig i tre dage. Björn Wesström forsikrer dog, at man ikke forsøger at beskytte Minteh yderligere ved ikke at sanktionere ham for tirsdagens episode på træningsbanen.

- Nej, det gør vi ikke. Det er kun koblet til den situation, som skete i går [tirsdag, red.], siger fodbolddirektøren, som iøvrigt fortæller, at det her er en lille fisk sammenlignet med andre episoder fra hans lange liv i fodboldverdenen.

Et salgsobjekt i frit fald?
Yankuba Minteh nåede i løbet af syv kampe i efteråret at overbevise Superliga-beundrere og udenlandske klubber om sit talent. Han var en stor åbenbaring på OB's højre kant, hvilket bragte ham i høj kurs under vinterens transfervindue.

Italienske klubber var blandt andre ude efter ham, og det forlød tilmed, at OB havde afvist et stort millionbud på Yankuba Minteh.

Selvom de seneste episoder formentlig vil påvirke hans nuværende markedsværdi, så har man i OB sit fokus på at få Yankuba Minteh tilbage på ret køl igen.

- Jeg tænker på ham som menneske. Det er det, det handler om. Han er ikke et værdipapir eller en aktie. Han er et menneske. Det er ikke noget værd, hvis ikke vi får ham til at føle sig godt tilpas igen. Det er det, vi arbejder med. Vi arbejder med ham som menneske.

Björn Wesström erkender dog, at det påvirker klubben og den øvrige spillertrup, at kræfterne nu skal bruges på at håndtere andre ting end spillet på banen.

- Det er klart, at når vi skal lægge energi i ting, som ikke gør os bedre, så påvirker det alle. Sådan er det. Det bliver ikke bedre, men sådan er det. Vi har hver dag en mulighed for at være en bedre version af os selv. Det synes jeg, at alle skriver under på. Vi har mulighed for selv at gøre det bedre.

Yankuba Minteh er ikke med i søndagens møde mod FC København, da han afsoner to spilledages karantæne for at ødelægge hjørneflaget i Farum. Mads Frøkjær er til gengæld til Andreas Alms rådighed.

Fotos: Lars Rønbøg/Getty Images.