Superliga

Utaka bliver venstre wing

OB's angriber har fået en plads i startopstillingen for Nigeria i dagens træningskamp.

Randers FC's Yura Movsisyan blev i sidste måned solgt til russiske FC Krasnodar, der havde fået øje på armeneren i aktion for landsholdet, og han er ikke den eneste, der på den måde er røget fra Superligaen til udlandet.

Winston Reid røg i august 2010 til West Ham på sine VM-præstationer med New Zealand, og i en mere fjern fortid røg Per Pedersen til Blackburn efter et saksesparksmål mod Frankrig.

OB's Peter Utaka har måske ikke brug for at overbevise talentspejderne om, at han har næse for det rigtige ryk og den gode afslutning i feltet, men i dag får han chancen for at vise værd foran nogle nye af slagsen, når han i Lagos spiller landskamp for Nigeria mod Sierra Leone.

En kamp, Peter Utaka ser frem til.

- Det er vores første kamp under den nye træner, og det er vigtigt for os at starte med en sejr, siger Peter Utaka til Kickoff.com.

Det er det afrikanske fodboldsite www.kickoff.com, der har haft deres nigerianske journalist i aktion i den nigerianske millionby, hvor han har fået fat i Super Eagles' startopstilling.

Ifølge Kickoff må Utaka 'nøjes' med at spille venstre wing, mens WBA's Peter Osaze Odemwingie og debutanten Emmanuel Emenike fra tyrkiske Karabükspor spiller i front.

På midtbanen findes en anden kending af dansk fodbold, Groningens Oluwafemi Ajilore, der før skiftet til Æresdivisionen i 2008 spillede for FC Midtjylland.

Nigerias startopstilling (4-4-2): Dele Aiyenugba - Chibuzor Okonkwo, Joseph Yobo, Michael Odibe, Taye Taiwo - Ahmed Musa, Femi Ajilore, Joel Obi, Peter Utaka - Osaze Odemwingie, Emmanuel Emenike