• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Uvis Winther-fremtid: Hvad skal jeg lægge i det?

Foto: Getty Images

Bundesliga-eksperten lagde mærke til noget særligt, da Augsburg meldte ud, at Frederik Winther skulle udlejes til Brøndby.

Af Jacob Quvang

- Vi er sikre på, at hans lejeskifte til Brøndby vil være godt for Frederik Winther. Han vil arbejde under en træner i Jesper Sørensen, som gav hans U21-landsholdsdebut. Det vil hjælpe ham til hurtigt at blive en del af holdet. Vi ønsker Frederik alt det bedste, så han kommer tilbage til Augsburg med en masse minutter under bæltet. 

Sådan skrev FC Augsburg, da den tyske klub meldte ud, at Frederik Winther skal udlejes til Brøndby IF for resten af sæsonen.

Det kan virke uskyldigt, men er alligevel noget, som journalist Nicolai Lisberg, der dækker Bundesligaen intenst, hæfter sig ved. Han ved nemlig ikke helt, hvad han skal lægge i det, og han kan derfor ikke helt finde ud af, om Frederik Winthers fremtid er i Augsburg til sommer - også selv om Brøndby ikke har en købsoption i aftalen, hvilket ellers er blevet meget normalt for sådan en slags aftaler i moderne fodbold. 

- Jeg lægger mig mere fast i det, der ikke blev sagt i pressemeddelsen, siger Lisberg til Tipsbladet og uddyber:

- Nogle gange, når man sender de her unge talenter på lån, og det er helt tydeligt, at man stadig satser på dem, så giver man en indikation på det i pressemeddelelsen. For eksempel: Frederik Winther er stadig et stort talent, og det er stadig en spiller, vi regner med skal kunne gøre sig i Augsburg. Det synes jeg ikke, man gjorde. Der var det bare sådan, at nu håber man på, at han kan samle spilletid i Brøndby, og så lod man den være åben.

- Nogle af de andre danske spillere, som eksempel Jacob Bruun Larsen der røg på udlån, da han var i Dortmund, der lagde man vægt på, at han skulle få noget spilletid under en dygtig træner, og så vil han komme tilbage og forhåbentlig være med til at gøre en forskel for Dortmund. De ord sagde Augsburg ikke. Der handlede det om, at nu var det et godt skifte, og så kunne han få noget spilletid.

- Man kan spekulere meget, for de er jo lidt kortfattede nogle gange de her pressemeddelelser. Man sendte ham ikke afsted med sådan en; Nu tager du afsted i seks måneder, så kommer du hjem, og så er der en plads klar til dig-besked.

- Så jeg ved ikke helt, hvad jeg skal lægge i det her. Om det er Augsburg, som hans fremtid er i fra sommer af, forklarer Lisberg.

Han er ikke overrasket over, at Frederik Winther nu er endt i Brøndby. De to klubber er søskendeklubber via Global Football Holdings, og Frederik Winther skal have noget spilletid efter halvandet år i Tyskland stort set uden spilletid. Det skal han nu forsøge at kæmpe sig til i Brøndby, hvor han i skrivende stund bliver en del af en forsvarskamp, der også består af Rasmus Lauritsen, Kevin Tshiembe, Frederik Alves Ibsen og Henrik Heggheim.

Groft sagt ingen reaktion
Frederik Winther støder til Brøndby med seks officielle Augsburg-kampe under bæltet siden sommeren 2021. Det er ikke meget, selv om det startede godt for Winther inden Bundesliga-starten i sidste sæson, hvor han kom på måltavlen i en pokalkamp.

Nicolai Lisberg undrer sig også over, at det ikke er blevet til mere i Augsburg-trøjen.

- Jeg er selv overrasket, for han spillede den første kamp i pokalen, som jo begynder den første uge inden Bundesligaen. Der spillede han fra start og scorede, og det er selvfølgelig ikke en forsvarsspillers pligt at score, men det har nok ikke trukket ned. Der havde de faktisk nogle problemer på de defensive positioner, så der havde jeg forventet, at han skulle ind og spille fast eller i hvert fald få nogle minutter, og så røg han bare på bænken og har været der siden.

- Det kan godt undre mig, at han har siddet så meget på bænken uden at komme ind. Han har spillet i Bundesligaen i en periode, hvor der har været fem udskiftninger, og jeg ved godt, at det er mere populært at skifte offensive spillere ind i slutfasen end defensive spillere. Men alligevel har Augsburg ikke gjort det bedre defensivt i den tid, han har været der, i forhold til at han ikke skulle få chancen, fortæller Lisberg, som har svært ved at forklare, hvorfor den danske forsvarsspiller ikke har fået chancen. 

Grundet det lille antal Bundesliga-kampe er Frederik Winther heller ikke en spiller, som vil blive decideret savnet i tysk fodbold. Lisberg peger på, at handlen ikke har fået det store fokus, hvilket også er meget naturligt. Heller ikke i fanbasen har han noteret den største modstand. 

- De kommentarer, jeg har læst på Twitter under Augsburgs besked om, at Frederik Winther skulle til Brøndby, var held og lykke, men det var også det. Der var ikke nogen, som syntes, det var trist at miste ham, og der var heller ikke nogen, der forventer, at han kommer tilbage og bider sig fast i Augsburgs startopstilling.

- Så reaktionen har været, at der groft sagt ikke har været en reaktion, lydet det fra Lisbjerg. 

Derfor er det ikke forkert at konkludere, at Frederik Winther går et spændende halvår i møde, hvor han for alvor spiller for sin fremtid. Om den ligger i Augsburg, i Brøndby eller en helt tredje klub vil tiden vise, men først og fremmest handler det om at få en masse spilleminutter på banen for den lovende danske midtstopper.

Foto: Getty Images