1. division

Superliga-duft i Vejle: Tager ny sejr

Det ser efterhånden godt ud for Vejle i toppen af 1. division efter søndagens sejr over Fredericia.

Vejle øgede søndag sin mulighed for at rykke op i Superligaen efter en 3-1-sejr hjemme over Fredericia.

Med sejren topper Vejle tabellen med 47 point efter 21 kampe. Det er seks point mere end Hvidovre på andenpladsen. Hvidovre spillede tidligere søndag 2-2 ude mod Hobro.

Sønderjyske, der søndag vandt 3-2 ude over Vendsyssel, er placeret på tredjepladsen med 34 point. Det er de to bedste hold, der rykker op i Superligaen.

Vejle har dermed et solidt forspring på 13 point ned til nærmeste rival, der kan true oprykningen.

Hjemmeholdet blev hjulpet godt på vej af et rødt kort til udeholdets midtbanespiller Valence Nambishi ti minutter før pausen.

Nambishi gik i to situationer alt for hårdt ind i nærkampene og fik gult af dommeren begge gange.

Inden da havde Vejles fremstormende back Miiko Albornoz scoret til 1-0 efter et godt spark fra kanten af feltet.

Fredericia svarede godt tilbage og fik udlignet ved Frederik Carstensen efter et godt gennemspillet angreb.

Kort efter pausen fik Vejle udnyttet overtallet mod Frederica, og det var den indskiftede 20-årige angriber Christian Gammelgaard, der stod for scoringen til 2-1.

Efter 77 minutter viste ligeledes indskiftede Mouhamadou Drammeh fornem sparketeknik ved målet til 3-1 for Vejle.

Drammeh udnyttede en stor fejl fra udeholdets målmand Valdemar Birksø og fandt nettet langt udefra.