VFF-direktør kan ikke garantere sikkerhed mod FCM
Foto: Getty Images
Superliga

VFF-direktør kan ikke garantere sikkerhed mod FCM

Fredag aften brager Viborg og FC Midtjylland sammen i et af landets største derbies. Og selvom Viborg-direktør Morten Jensen ikke kan garantere, at én person ødelægger oplevelsen, så sammenligner han det med at invitere til fest.

Når Viborg fredag aften tager imod ærkerivalerne fra FC Midtjylland hjemme på Energi Viborg Arena, så er det med dårlige minder fra sidste møde på selvsamme stadion både på og uden for banen. 

Viborg tabte kampen med 0-1, men alligevel var det ikke dét, der trak overskrifter. Kampen blev nemlig midlertidigt afbrudt i de døende minutter, da der blev kastet et romerlys i retning mod FCM-keeper Jonas Lössl. 

Og derfor er netop sikkerheden på tribunerne et stort samtaleemne frem mod fredagens store kamp. Tipsbladet har talt med direktør i Viborg Morten Jensen, der ikke kan garantere at noget tilsvarende udspiller sig igen.

- Én fejl eller én dårlig hændelse, det kan vi ikke give en ubetinget sikkerhed for ikke sker igen. Det kommer vi aldrig til. Når der er rigtig mange samlet, så kan én person ødelægge det for alle andre. Og det kan vi ikke garantere ikke sker igen. 

- Men vi gør alt, vi kan, i et fint samarbejde med FC Midtjylland. Vi er drevet af et godt værtskab, og det gælder alle, der kommer ind for at se fodbold. Vi har ikke fokus på bekymringen, men på at skabe en god oplevelse for alle. 

Det er altså med andre ord forventningsglæden, der fylder mere end bekymringerne for Morten Jensen, som glæder sig så meget, at han sammenligner hjemmekampen mod FC Midtjylland med at invitere til fest. 

- Er glasset halvt tomt eller halvt fyldt? Det er ligesom at invitere til fest. Det er jo ikke så fedt, hvis der ikke kommer nogen til festen, men man bliver rigtig stolt, hvis der kommer mange.

- En fodboldkamp er noget af det mest følelsesmæssige, og det har man også købt sig ind på. Fodbold skal være et åbent sted for alle under den forudsætning, at man opfører sig ordentligt. Og sidste gang var der én, der ikke opførte sig ordentligt, fortæller Morten Jensen til Tipsbladet. 

Og netop følelserne får som oftest frit løb, når FC Midtjylland tørner sammen med Viborg. Alligevel vil Morten Jensen ikke overgøre opgøret, da han mener, at kampen er lige så vigtig som alle mulige andre kampe. 

- Vi ligger relativt tæt op ad hinanden, og det er jo det, der gør, at det er rigtig stærkt lokalopgør. Jeg har ikke en mening om, hvorvidt det er et større opgør end et opgør som fx. AGF mod Randers. 

- Nu har vi en vigtig kamp mod FC Midtjylland. Den vil vi gerne vinde. Men så kommer der en ny kamp om otte dage. Den vil vi også gerne vinde. Det er ikke en kamp, der giver ni point. Den giver stadig kun tre. 

Viborg går ind til kampen med to nederlag i bagagen og en niendeplads i Superligaen. Opgøret sparkes i gang fredag aften klokken 19:00.