Video : Tipsbladet
Superliga

VFFs vilde transfer-ambitioner: Ikke set før

Få men fantastiske. Viborg FF sigter højt, når der skal hentes spillere denne sommer.

VIBORG (Tipsbladet): Viborg FF's Superliga-trup møder torsdag med få undtagelser ind til første træningsdag i 2024/25-sæsonen.

De grønblusede vil have en forbedring fra sidste sæsons ottendeplads, hvor man indtil de sidste minutter var i spil til syvendepladsen og Europa-playoffen, der blev Randers FC's, men hvor spillet også svingede vildt i kvalitet med meget flotte kampe efterfulgt af vitaminfattige til decideret elendige halvlege.

Der kommer sandsynligvis ikke det samme antal udskiftninger i truppen som for et år siden, hvor man efter salg og succes skiftede meget ud.

Men det, der kommer til at ske i forhold til at hente nye spillere, kan blive spektakulært, fortæller Viborg FF's sportschef Mads Agesen i et interview med Tipsbladet.

- Vi leder efter forstærkninger og gør alt, vi kan for at komme tættere på nogle af de muligheder, vi kigger på, siger Mads Agesen til Tipsbladet.

Foto: Alamy

- Vi er godt tilfredse med truppen og kommer nok til at sige farvel til flere, end vi får ind, også med tanke på, at vi får fire lejede spillere tilbage.

- De forstærkninger, vi så ser på, skal være virkelig gode. Det er vores ambition at finde forstærkning på et niveau, vi ikke har set før, siger Mads Agesen.

Viborg FF spillede den forgangne sæson med det yngste hold i Superligaen, og i VFF er håbet, at holdet med en sæson til med mange af de samme profiler i startopstillingen spiller mere stabilt og kæmper med om Top 6.

Viborg har i Anosike Ementa, Serginho, Isak Jensen og Ibrahim Said nogle interessante, relativt unge spillere, der givetvis kunne sælges for en del millioner denne sommer, men som VFF sandsynligvis vil holde på for at få flere point i den kommende sæson og sælge dyrere om 12 måneder.

Mens Viborg har mange førsteholdsspillere født mellem 2000 og 2005, hvilket forklarer den lave gennemsnitsalder, er der få ældre spillere i truppen og idealopstillingen, hvilket kan åbne for en erfaren spiller eller to, der kan støtte de mange yngre spillere.

Viborg FF ser på forhånd ud til at skulle dyste med Randers FC, Silkeborg IF og måske AaB, hvis oprykkerne får fodfæste, og den sidste plads i Top 6, hvor FC København, FC Midtjylland og Brøndby IF virker selvskrevne, mens det vil være overraskende, hvis ikke også FC Nordsjælland, trods mange udskiftninger, og AGF havner i bedste halvdel efter 22 runder.

Viborg begynder Superliga-sæsonen 21. juli med en hjemmekamp mod Brøndby IF.

Viborg FF og Tipsbladet har samme ejer – læs her, hvordan vi håndterer det.