• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

- Vi var langt, langt, langt væk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF er igen i spil til top 6, hvilket i sig selv er vildt, mener cheftræneren, for holdet var begravet tidligere på sæsonen.

Af Anders Dehn

Fredag aften spiller AGF en skæbnekamp. Holdet møder Silkeborg IF i det, der kan blive knald eller fald for dets chancer for at komme i top 6. Men bare det, at chancen stadig er der, er vildt, siger cheftræner David Nielsen til Århus Stiftstidende.

I begyndelsen af sæsonen så det ud til, at AGF skulle kæmpe for overhovedet at overleve i Superligaen, ikke kæmpe for en plads i top 6. Efter syv runder havde holdet endnu ikke vundet, og først efter otte runder kravlede det over nedrykningsstregen.

Nu er der "kun" fire point op til Silkeborg IF på sjettepladsen. Netop SIF gæster Ceres Park fredag aften, og AGF vil derfor have mellem ét og syv point op efterfølgende. Med andre ord kommer udfaldet til at definere resten af AGF's sæson.

- Jo, det kan man sige, for vi har jo bragt os selv i en situation, hvor vi er tilbage i det der top-seks-spil. Det er i sig selv vildt, for vi var langt, langt, langt væk og begravet på et tidspunkt, siger David Nielsen til Århus Stiftstidende.

- Det betyder så også, at kampene bliver større og større for hver runde, der bliver spillet. Vi ved, hvordan det er, når man har et efterslæb, og skal håbe på mirakler. Det er et pres, vi har spillet med og lykkedes under i de seneste kampe. Så ja, det er klart, at der for os er kæmpe forskel på at være syv eller et point efter Silkeborg efter den her kamp.

Når rundens kampen er afviklet, vil der blot være fem spillerunder tilbage af Superliga-grundspillet, før top og bund skal skilles fra hinanden.

Læs vores optakt til AGF-Silkeborg IF her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020