Video : Tipsbladet
Superliga

Vildt FCK-kollaps: Det er næsten utilgiveligt

Tipsbladets fodboldekspert Jesper Christiansen er forbløffet over de brølere, som Kamil Grabara og Denis Vavro begik i FC Københavns potentielt sæsondefinerende nederlag til FC Midtjylland.

Der var lagt op til en fest for FC København-tilhængerne i Parken torsdag aften, men halvvejs igennem første halvleg sendte Kamil Grabara chokbølger gennem nationalarenaen, da den polske keeper tabte et helt ufarligt indlæg for næsen af Franculino. 

Den gave udnyttede FC Midtjylland-angriberen til at score til 1-0, og et kvarter senere kom gæsterne så på 2-0 ved Charles, da Denis Vavro lavede en katastrofal fejlaflevering. For Tipsbladets fodboldekspert Jesper Christiansen, der selv spillede for FC København fra 2005 til 2010, var det rystende at overvære hjemmeholdets kollaps. 

- Det var en vild kamp, synes jeg. Hvis du ser på det antal chancer, FCK skaber, så er det jo helt vildt, at de står som tabere af den kamp. Når det er sagt, så er det næsten utilgiveligt, at de laver så store fejl i en kamp, hvor de er så meget i kontrol, siger Jesper Christiansen. 

Jeg synes, at man tit ser, at når en spiller skal noget andet, så har de det nogle gange med at falde lidt i niveau.

Jesper Christiansen
Fodboldekspert på Tipsbladet og tidligere FCK-målmand

Jesper Christiansen har tidligere hyldet Kamil Grabara, men den tidligere FCK-målmand vil ikke lægge skjul på, at polakken leverede en gigantisk fejl mod FC Midtjylland. 

- Det er en meget, meget nem bold, som han inde i hovedet allerede har grebet og er videre til næste situation, og så er han måske lidt ukoncentreret. Det er jo en kæmpe brøler, og jeg har også tidligere sagt, at i det her tætte program er det vigtigt at have en keeper, der kan levere på sit bedste, siger Jesper Christiansen og fortsætter:

- Han var lidt heldig mod AGF, hvor han også koster et mål, men hvor det så ikke kostede sejren. At han så laver den her i går, det kommer jo på det værst tænkelige tidspunkt. Jeg vil ikke engang sige, at han sætter dem i gang, for FCK er stadig i kontrol, men det gør jo, at de lige pludselig skal jagte, mens Midtjylland kan stå og forsvare.

Foto: Alamy

Uenig med Neestrup
Kamil Grabara har siden september vidst, at han i næste sæson skal spille for Wolfsburg, og efter gårsdagens nederlag til FC Midtjylland blev Jacob Neestrup i et interview med Viaplay spurgt, om Kamil Grabaras mere hyppige fejl kan forklares med, at polakken længe har haft sin fremtid plads.

FC København-bossen købte her slet ikke præmissen og pegede på, at aldrig kunne være en ulempe for Grabara, at målmanden allerede har fundet sin næste klub. Jesper Christiansen er dog ikke enig med Jacob Neestrup. 

- Jeg synes, at man tit ser, at når en spiller skal noget andet, så har de det nogle gange med at falde lidt i niveau. I modsætning til, at man måske jagter mere, hvis man spiller for en ny kontrakt i samme klub eller for et udlandsophold. Så jeg er faktisk lidt uenig der.

- Jeg har også selv oplevet, at hvis man skal videre, så kan det godt være medvirkende til, at man falder lidt i niveau. Jeg synes jo ikke, at han decideret er faldet i niveau, selvom jeg er med på, at han har lavet tre fejl, imod City og AGF og så den i går. Rigtigt store fejl, som man ikke normalt ser fra ham.

- Og hvad forklaringen så er, det kan man jo kun gætte om. Man kan sige, at det er fordi, han allerede har en ny klub, men det kan også være så meget andet. Men én ting er sikkert, og det er, at i de forudgående sæsoner har vi bare ikke set de her fejl fra ham, siger Jesper Christiansen. 

Kamil Grabara var ikke den eneste FCK-profil, der fejlede stort torsdag, for Denis Vavro kostede også dyrt, da slovakken helt uprovokeret spillede bolden i fødderne på en modstander. 

- Jeg er meget forundret over det. Jeg aner ikke, hvad han ser i den situation, og hvorfor han vælger at spille sådan en bold på tværs. Det giver ikke nogen mening. Det er jo en kæmpe fejl. De er i gang med at spille bolden op, folk er på vej fremad, og så laver han sådan en hjerneblødning.

- Og så bliver de også bare straffet så hårdt ved de to fejl, de laver. Det var en forfærdelig dag på kontoret for de to, og det kom så også til at koste. Men når det er sagt, så sad jeg og tænkte, at de godt kunne have fået noget ud af kampen, med de chancer, de skabte. Så vi må også sige, at angriberne også koster i går, lyder det afslutningsvist fra Jesper Christiansen. 

Med nederlaget til FC Midtjylland kan FC København ikke længere selv afgøre tingene i mesterskabsdysten. Du kan få det store overblik over de forskellige scenarier i guldkampen lige HER