Video : Tipsbladet
Superliga

Vildt målsnit, men bænkevarmer i SønderjyskE: Her er forklaringen

Haji Wright har fået en imponerende start i SønderjyskE med tre scoringer på næsten ingen tid, men det har hidtil ikke bragt ham i startopstillingen. Glen Riddersholm forklarer her hvorfor.

SønderjyskE-nyerhvervelsen Haji Wright har spillet 86 minutter i de første fire Superliga-kampe i sæsonen. Det er ikke alverden, men til gengæld har angriberen fået utrolig meget ud af den sparsomme spilletid.

På de 86 minutter har amerikaneren scoret tre mål - alle som indskifter. Fortsætter han de takter, vil han have scoret 68 mål, når grundspillet er overstået.

Det kommer naturligvis ikke til at ske, men Haji Wright har ubetinget vist, at han har næse for at lave mål, og derfor har flere også studset over, at angriberen ikke er startet inde i en eneste kamp. Umiddelbart er det svært at vise sig bedre frem, end han har gjort hidtil. 

Forklaringen skal findes et helt andet sted, fortæller Glen Riddersholm.

- Haji er en spiller, der har tiden foran sig, og jeg ved, at han er god. Jeg har kendt ham i flere år og er slet ikke overrasket over hans niveau. Men 2020 har været et svært år for ham, fordi man stoppede fodbolden tidligt i Holland, og han er ikke fysisk klar til at spille 90 minutter, siger SønderjyskE's cheftræner til tipsbladet.dk og tilføjer:

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Brøndby IF

- Derfor indtager han lige nu en jokerrolle, og så skal han bruge efteråret på at bringe sig i en forfatning, så han kan spille fra start og spille en hel kamp. Der er han ikke endnu, men hans start har selvsagt været imponerende i forhold til scoringer – og så vil jeg endda sige, at han burde have scoret endnu flere mål. 

At Haji Wright har bombet løs fra start i dansk fodbold stod ikke skrevet i stjernerne med tanke på, hvad han præsterede i sidste sæson. Her tørnede den 22-årige amerikaner ud for VVV Venlo, og i 22 kampe i Æresdivisionen noterede Wright sig for nul mål. 

Det skal man dog ikke lægge for meget i.

- I Holland spillede han i en rigid 4-3-3-formation, hvor han stod helt ude ved kridtstregen og ofte modtog bolden med ryggen mod målet. Han skulle skabe noget langt fra målet, og det er slet ikke den type spiller, han er.

- Han er angriber, og derfor passer han også bedre her. Han er individualist med et stort i, og han skal ikke gemmes væk helt ude ved sidelinjen, siger Glen Riddersholm.

Læs også:Begejstret Glen Riddersholm: Det højeste niveau i min tid

SønderjyskE-træneren fastslår, at Haji Wright er et meget værdifuldt medlem af truppen.

- Han har et enormt potentiale, og vi er lykkelige over at have en spiller med de spidskompetencer. Netop hans spidskompetencer er til et niveau over Superligaen, men han har stadig rigtig meget, han skal lære, lyder det fra Riddersholm.

Haji Wright skal jagte sit fjerde sæsonmål på søndag, når SønderjyskE får besøg af topholdet Brøndby IF. 

Læs også:Riddersholm hylder Onazi-kommentar: Det er slet ikke arrogant

Læs også:Makienok trods flere bejlere: Derfor valgte jeg St. Pauli

Læs også:Sønderjysk skuffelse: Vi pisser det hele væk