• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Martin Vingaard var anfører i sæsonens første to Superliga-kampe. Mod AaB og Club Brugge sad han imidlertid på bænken, og det huer ham ikke.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Bedst som man troede, at Martin Vingaard skulle være en af de bærende kræfter i den nye FCK-sæson, blev han bænket. Han startede sæsonen som anfører i kampene mod FC Midtjylland og SønderjyskE. Siden sad han på bænken mod AaB og i aftes mod Club Brugge i Champions League-kvalifikationen.

Tilværelsen som bænkevarmer huer tydeligvis ikke Martin Vingaard, der efter kampen mod Club Brugge var naturligt skuffet over, at det ikke lykkedes ham og FCK at score det mål, der kunne have sikret dem en smal sejr og et bedre udgangspunkt inden returkampen på onsdag. Men han var tydeligt skuffet og ordknap, da talen faldt ham på hans rolle i de sidste to kampe.

- Som fodboldspiller vil man aldrig starte ude, og sådan har jeg det også. Det er aldrig rart, og det er ligegyldigt, om du er anfører eller ej. Jeg må jo bare tage det til efterretning, siger Martin Vingaard til tipsbladet.dk.

I fraværet af Vingaard har Lars Jacobsen båret anførerbindet, mens Nicolai Jørgensen har spillet hans plads på venstre midtbane. Klubbens nye belgiske træner Ariël Jacobs har ikke givet ham nogen forklaring på det lidt mystiske forløb.

- Nej, jeg har ikke fået en forklaring, men det behøver jeg heller ikke.

Martin Vingaard nåede kun at spille 13 kampe i sidste sæson på grund af den alvorlige knæskade, han pådrog sig i 1/8-finalen i Champions League mod Chelsea i februar 2011. Derfor var der lagt op til, at Vingaard nu endelig igen skulle være en afgørende spiller for FC København.