Video : Tipsbladet
Superliga

Vraget OB-kaptajn forstår ikke Wesström-kommentar

Filip Helander forstår ikke den begrundelse, OB's fodbolddirektør Björn Wesström har givet på, hvorfor svenskeren ikke længere er anfører i den fynske klub.

OB har valgt at strippe Filip Helander for anførerbindet, og resten af sæsonen er det Bashkim Kadrii, der har status af kaptajn i den kriseramte fynske Superliga-klub.

Den 30-årige midtstopper, der har været anfører for OB hele foråret, har været ramt af en massiv formnedgang den seneste måndes tid og har leveret dårligt på banen. OB's fodbolddirektør Björn Wesström har blandt andet forklaret fravalget af Filip Helander som kaptajn med, at det "bliver vanskeligt at være anfører og i centerforsvaret, når han har svært ved at tage ansvar for sig selv".

Den begrundelse forstår den nu forhenværende OB-anfører ikke.

- Hvad betyder det at tage ansvar for sig selv? Altså for mig er det ikke nogen stor ting. Selvfølgelig er det en ære at være kaptajn, men det er ikke noget, jeg går og tænker på inden kampen. At man ikke tager ansvar for sig selv, det har jeg svært ved at forstå. Jeg forsøger altid at gøre mit bedste, siger Helander til Bold.

Over for TV3 Sport taler svenskeren også om det mistede anførerbind, og han fastslår, at beslutningen ikke er hans egen.

- Nej. Det er ikke sket på mit initiativ. Det er noget, klubben har diskuteret og mener, at det er vejen frem, siger Helander, der naturligvis har noteret sig den store medieinteresse i ugens løb:

- Det er noget, vi taler om i klubben, og så synes medierne, det er interessant at skrive om, men det er noget, vi skal holde internt. 

Fredag fik Filip Helander en smule oprejsning, da han scorede et enkelt mål for OB i 2-2-kampen mod Randers FC. Det var midtstopperens første scoring for fynboerne.

30-årige Helander har kontraktudløb i OB efter denne sæson.