Video : Tipsbladet
Superliga

Walkover for Brøndby og FCM? - Jeg køber den ikke

FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg forstår godt, hvis Kent Nielsen og Uwe Rösler bliver irriterede over, at der rejses spørgsmål om deres holds motivation og indsats i sidste runde.

IKAST (Tipsbladet): Kent Nielsen var tydeligt irriteret, da han efter Silkeborgs nederlag i mandags til Brøndby blev spurgt ind til, om opgøret havde haft lidt præg af en sommerkamp for SIF.

SIF havde efter en sløv start og to hurtige Brøndby-mål skabt en del chancer og forsøgt at udfordre Brøndby, og tirsdag gjorde AGF i præcis samme situation endnu mere end det, da de overraskede FC København og fodbolddanmark og vandt en 3-2-sejr, hvor målmand Baily Peacock-Farrell stod en flot kamp, men hvor århusianerne også havde chancer til at lukke opgøret helt før FCK's reducering.

På en sidste spilledag vil holds motivation og muligheder ofte spille kraftigt ind på resultaterne, men forud for søndagens dramatiske Superliga-afslutning, hvor Brøndby møder AGF og FC Midtjylland møder Silkeborg tror FCM's cheftræner Thomas Thomasberg ikke et sekund på, at hverken Silkeborg eller AGF giver gaver væk søndag eller ikke tager kampene alvorligt.

- Ligegyldigt, hvad kampen ender, er jeg slet ikke i tvivl om, at AGF har lagt en plan. De vil vinde og gøre deres bedste. Selv et topmotiveret AGF kan tabe til Brøndby, og det med motivation i kampe kan godt lægge sig som en dyne over nogle kampe. Men at forestille sig, at nogen skulle lægge sig ned fra start, så kigger man for meget på tabellen og konkluderer ud fra den, at nogen har givet op, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- Hvad ville du svare, hvis blev spurgt, om det var en sommerkamp, efter du havde sat holdet op til en kamp og trænet på det. Så bliver man da lidt pikeret over, at nogen betvivler ens tilgang og professionalisme. Det kom også efter AGF's pokalfinale, hvor de skulle møde os. Der spillede de fint. Jeg har selv prøvet det efter at have vundet pokalfinalen, hvor vi skulle møde FC Midtjylland efterfølgende, og de jagtede guld. Der spillede vi 1-1, siger Thomasberg.

FC Midtjylland er a point med Brøndby men har en syv mål dårligere målscore, hvilket gør det helt urealistisk, at FCM kan overhale Brøndby på målscore.

Silkeborg slog for en måned siden FCM klart, da SIF havde en pokalfinale i forruden og intet at spille for i tabellen, ligesom AGF ikke vinder andet end ære og en smule tv-penge på tirsdagens sejr over FCK.

Men for FCM-cheftræneren er det gode eksempler på, at der ikke er grund til at beklikke hverken Silkeborg eller AGF's lyst til at få et resultat søndag.

- Jeg køber den ikke. Der er masser af nerve i en kamp, hvor det ene hold spiller for at blive mester. Og så har jeg det da i hvert fald sådan, at kan jeg ikke opnå noget, vil jeg da gerne spolere noget for andre. Det er en motivationsfaktor, mange vil have, og jeg har en stor fornemmelse af, at det også findes i Rösler, siger Thomas Thomasberg, noget der i den grad også var budskabet fra AGF'erne tirsdag aften, inklusiv fra cheftræner Rösler, efter FCK-sejren.

Mesterholdet spiller som bekendt med i Champions League-kvalifikationen til sommer og vil i tilfælde af nederlag have chancen for at komme i Europa League og Conference League, mens toeren kommer i Conference League-kvalifikationen.