• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga /ritzau/AFP

Xavi er stolt efter Barcelona-sejr

Foto: Getty Images

La Liga er ikke vundet, men sejren over Real Madrid er et vigtigt skridt på vejen for Barcelona, mener Xavi.

Af /ritzau/AFP

Den bedste spanske fodboldrække, La Liga, er endnu ikke vundet, men en sen 2-1-sejr over ærkerivalen fra hovedstaden, Real Madrid, er bestemt et godt skridt på vejen.

Det siger Barcelonas cheftræner, Xavi Hernandez, efter søndagens El Clasico.

- 12 point foran i toppen af La Liga - vi står midt i en ekstraordinær sæson i ligaen. Det er jeg enormt glad for, og jeg bliver stolt, når jeg ser holdet spille, siger han.

Real Madrid, som havde cheftræner Carlo Ancelotti på sidelinjen, tog føringen gennem et selvmål af Ronald Araujo, men Barcelona fik udlignet, da Sergi Roberto lagde bolden i nettet lige før pausen.

Begge sider havde chancer for at vinde kampen, og Marco Asensio slog da også til for Real Madrid. Målet blev dog dømt offside af VAR, og i kampens døende minutter lagde Barcelonas Alejandro Balde bolden op til Franck Kessie, som sikrede hjemmeholdet sejren.

- En offside, som vi stadig er i tvivl om, gjorde, at vi ikke vandt, brokkede Carlo Ancelotti sig efter kampen.

- Jeg var ikke helt sikker. Vi er i tvivl om det, og vi tager tilbage til Madrid med denne tvivl.

Marco Asensios offsidemål virkede til at have lagt en dæmper på Barcelonas sejrsambitioner, og hjemmeholdet så ud til at være tilfredse med at kæmpe et uafgjort resultat hjem.

Måske derfor eksploderede Barcelona-fans på lægterne, da Franck Kessies mål gik ind med meget kort tid tilbage af kampen.

- Jeg har endnu ikke følelsen (af at ligaen er vundet, red.), men jeg forstår godt, at fansene synger "mestrene". Vi har et stort forspring, men vi kan ikke begynde at slappe af, siger Xavi.

- Atmosfæren og den måde, fansene bakkede op om holdet, var helt fantastisk.

Barcelona ligger efter ligaens 26. spillerunde på førstepladsen med 12 point ned til Real Madrid, som ligger på andenpladsen.

/ritzau/AFP