2017-10-12 11:08
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Alexander Zorniger gør status over sine første 16 måneder i Brøndby IF i et interview med en tysk avis.

Det er efterhånden halvandet år siden, at Alexander Zorniger blev ansat som ny cheftræner i Brøndby IF. Zorniger har en fortid i RB Leipzig og Stuttgart, og jobbet i Brøndby IF er hans første udenfor Tyskland.

Alexander Zorniger har haft stor succes i Brøndby med en andenplads i Superligaen og DBU Pokalen i sin første sæson og en godkendt start på sin anden. Han lægger ikke skjul på, at han har det godt i Brøndby, men der var samtidig mange ting at tænke over, da han fik tilbuddet fra Troels Bech.

- Der var en masse overvejelser. Efter jeg kom til klubben, har jeg ikke fortrudt på noget tidspunkt. Jeg har fundet ind til den kerne, der stadig får mig til at tro, at jeg er en god træner. Og jeg har allerede lært nogle nye ting om mig selv, siger Alexander Zorniger i et interview med Leipziger Volkszeitung, som blev bragt i sidste uge, og tilføjer:

- Jeg har altid vidst, at jeg kunne. Men mod slutningen i Stuttgart og måske også mod slutningen i Leipzig lod jeg mig distrahere af ting, jeg ikke selv havde kontrol over. 

Danmark og Tyskland grænser op til hinanden, men alligevel har Alexander Zorniger oplevet, at der er forskelle mellem de to lande. 

- Der er to ord, man er nødt til at lære i Danmark. Det ene er 'hygge'. Det betyder, at man tager det lidt mere afslappet. At man kan sætte sig ned sammen, have det godt og tage sig tid. Og så er der 'janteloven'. Ingen skal tage mere end andre. I klubben blev jeg fortalt alt dette i begyndelsen. Så svarede jeg; 'okay, så lader jeg alle deltage'. Og hvis vi så taber alle kampe, ryger alle. Så svarede de; 'nej, kun træneren', fortæller Alexander Zorniger med et grin og tilføjer:

- Selvfølgelig skal det være sådan. Jeg tager ansvar. Derfor vil jeg også gerne have lov at sige, hvor langt det skal gå. 

50-årige Alexander Zorniger har kontrakt med Brøndby IF for resten af indeværende sæson, og derefter overgår de to parter til en funktionæraftale. 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO