• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Anders Dehn

1. division-talent skal prøvetræne i Inter: Det er jeg rigtig stolt af

Foto: Getty Images

Mohammad Fazal, der spiller på FC Roskildes U17-hold, skal i den kommende uge prøvetræne i milanesiske Inter. Det glæder han sig til.

Af Anders Dehn

I slutningen af oktober dumpede der en email ind hos 1. divisionsklubben FC Roskilde. Den var fra storklubben Inter fra Milano, og i emnelinjen stod der: "Invitationsbrev til spillere Mohammad Fazal".

Inter ville gerne have den 16-årige back til prøvetræning i Italien i fem dage, og den ville selvfølgelig betale for alle udgifter i forbindelse med rejsen. Det sagde både klub og spiller ja til. Selvfølgelig.

- Jeg var selvfølgelig overrasket over, at det var Inter, der henvendte sig, og at de havde sendt en invitation. Jeg var meget overrasket. Men jeg glæder mig. Det bliver en spændende oplevelse. Det er noget, enhver fodboldspiller drømmer om som ung, så det er noget, jeg helt klart glæder mig rigtig meget til, siger Mohammad Fazal til tipsbladet.dk.

Fra mandag til fredag i næste uge skal han træne med Inter U17-hold, og han håber, at prøvetræningen kan blive det første skridt på vejen mod en karriere i fodboldens verden. For det er i sidste ende det, han drømmer om.

- Ja, det er det helt sikkert. Det er derfor, jeg spiller. For at nå det så langt som muligt og leve af det en dag. Jeg håber, jeg får sat et godt indtryk nede i Inter Milan og bare får gjort det godt dernede, siger unge Fazal.

Inter er ifølge Deloitte den 15. rigeste klub i Europa, og storheden har også fundet vej til Mohammad Fazals invitation. I den ene margen lister klubben sine mange trofæer: de 18 mesterskaber, de syv pokaltitler, de tre Europa Cup-triumfer og klub-VM. Blandt andre.

- Selvfølgelig betyder det noget, at det er så stor en klub. De ligger jo et niveau over mange de andre. At Inter har henvendt sig, er kæmpestort. Det er en Champions League-klub. Det er jeg rigtig stolt af, siger Mohammad Fazal.

Han vender tilbage til Danmark fredag i næste uge.