• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Mikkel Fuhr Nielsen

Dortmund-dansker storroser sit supertalent

Foto: Getty Images

Dortmunds unge Jamie Bynoe-Gittens er på vej mod stjernerne, hvis man skal tro hans danske træner Mike Tullberg.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

17-årige Jamie Bynoe-Gittens er af fans og medier udråbt til at blive den næste Jadon Sancho i Dortmund.

Der er også en del paralleller at drage mellem de to. Begge kommer fra England, mere præcist London, de spiller på kanten og skiftede fra Manchester City til Dortmund i en tidlig alder.

I denne sæson er det allerede blevet til seks mål i lige så mange kampe. Forinden havde han siddet ude med en skade i knap et halvt år, men trods skaden er talentet enormt, siger den danske U19-træner i Dortmund, Mike Tullberg, til reviersport.de:

- Hvad han kan, er der meget få, som også kan.

Den 36-årige dansker ved hvilke kvaliteter Byno-Gittens har, så nu handler det i stedet om at fokusere på at blive endnu bedre:

- Jeg behøver ikke sige noget om hans potentiale. Det kan man allerede se. Han skal forbedre to ting. Først skal han lære at aflevere bolden på det rigtige tidspunkt. Nogen gange holder han på bolden lidt for længe. Derfor skal han blive bedre defensivt, siger Mike Tullberg, der forinden trænergerningen i Dortmund har en fortid som U19-træner i AGF og assistenttræner i Vendsyssel FF.

- Den måde han sætter sig selv op offensivt i en-mod-en dueller er på et helt andet niveau, siger han, og fortsætter:

- Det vigtigste lige nu er at han bliver fit. Det er han ikke endnu. Vi har stadig et par måneder til det, og så håber vi at han en dag vil spille på den store scene.

Den unge englænder har haft tre skader i den ene fod, så lige nu er fokus på de næste opgaver med U19-mandskabet. På mandag tager han og resten af holdet til Italien, hvor de skal møde FC Empoli i UEFA Youth League.