• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Talent Lasse Sylvest Mikkelsen

Talentkrig: FC Midtjylland henter Brøndby-spiller

Foto: fcm.dk

15-årige Mahdi Babaiasl skifter til FC Midtjylland fra Brøndby, hvor han har begået sig på klubbens U15-hold.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

15-årige Mahdi Babaiasl, der har været én af profilerne på de blå-gules stærke U15-hold, der topper U15 Ligaen med 11 sejre i 11 forsøg, er blevet enige med FC Midtjylland om et skifte til den jyske Hede.

Det oplyser FC Midtjylland på sin hjemmeside.

Mahdi Babaiasl gør sig ifølge FCM primært på venstrekanten, men han har også gjort sig i højresiden og helt fremme som egentlig angriber.

Selv ser han sine forcer således:

- Jeg vil sige, at jeg er hurtig og stærk og har et godt teknisk niveau. Jeg er rolig på bolden og lader mig ikke stresse af modstandernes presspil eller at rummene er små, fortæller han.

Hos FC Midtjylland ser man stort udviklingspotentiale i den 15-årige, og han er da også selv godt klar over, hvor han skal lægge på.

- Altså, jeg vil jo være bedre til det hele, men man kan sige, at jeg har særlig fokus på at forbedre mine indlæg. Og så ønsker jeg at styrke mit spil med højrebenet, bemærker han.

Mens han i Brøndby har huseret på den offensive del af banen, så venter der en ny fremtid i FCM.

- Vi har sammen lagt en plan om, at jeg skal omskoles til at spille venstre back – en offensiv wingback, der bevæger sig i hele banens længde, og det glæder jeg mig til, fortæller Mahdi Babaiasl.

I Midtjylland glæder man sig over tilgangen af det, de kalder en "fremadstormende" spiller

- Vi føler os ganske sikre på, at Mahdi kan lave skiftet til backen. Ikke kun fordi han har alle de fysiske forudsætninger, men også fordi han har en seriøs tilgang til tingene og en god læringskurve forstået sådan, at han er dygtig til at omsætte teori til handling ude på banen, lyder bedømmelsen fra Flemming Broe, der er akademichef i FCM.

Hovedpersonen selv fortæller, at han skifter for at komme til "godt udviklingsmiljø".

- Først og fremmest skifter jeg, fordi jeg kommer til et godt udviklingsmiljø og får de bedste forudsætninger for at dygtiggøre mig som spiller, siger Mahdi Babaiasl, der har sat sig målet at blive Superliga-spiller.