Video : Tipsbladet
Talent

Ingen dansk triumf: Grækere vinder Youth League

AC Milan havde danske Alexander Simmelhack med, men de tabte alligevel Youth League-finalen.

I de 11 år Youth League har eksisteret har det ofte været nogle af de helt store klubber i europæisk fodbold, som også har vundet dén turnering. Men i sidste sæson blev det hollandske AZ Alkmaar, der gik hele vejen.

I denne sæson viste det sig at være græske Olympiakos, som kunne løfte pokalen efter finalen. Her vandt de med 3-0 over den italienske storklub AC Milan, som tilmed havde danske Alexander Simmelhack med på holdet.

Det blev til en halv times spil for danskeren, der er udlejet fra FC København. Her kunne han ikke gøre det store fra eller til, og få minutter efter, han var kommet på banen gjorde Bakoulas det til 3-0.

Forinden var det Mouzakitis og Papakanellos, som fik scoret, og de tre mål blev lavet på seks vilde minutter i mandagens finale-kamp.

Med til kampen var der desuden fornemt besøg fra en række VIP'er, som blandt andet tæller den danske landsholdslegende Michael Laudrup, som man kan se i videoen, som Youth League har lagt op på twitter.

Her var der også flere andre store navne, som troppede op, og man kan måske lave en slags stjerne-bingo med sig selv med de folk, som er med i klippet.

I denne sæson var både FC Midtjylland og FC København med i turneringen, og her var FCK, som klarede sig længst i den interne duel mellem de to danske klubber. FCM kom til 16-delsfinalerne, men tabte efter 1-1 i straffesparkskonkurrence til Leipzig.

FC København kom til kvartfinalen, hvor det endte med exit efter et 3-4-nederlag til Nantes.