Video : Tipsbladet
Talent

Ung dansker på prøve i Ajax: Scorede seks mål

Blot 14-årige Mikkel Bro Hansen var skarp foran kassen i en testkamp for Ajax' U15-hold.

Som Tipsbladet kunne fortælle i weekenden, så er den blot 14-årige AGF-angriber Mikkel Bro Hansen i denne tid på en prøvetræning i den hollandske storklub AFC Ajax, og her er det gået fremragende.

I tirsdagens træningskamp med U15-holdet mod SC Cambuurs ditto endte det med den helt store målfest fra Hansen, da det blev til intet mindre end seks scoringer fra hans side.

Kampen blev desuden vundet med imponerende 8-1 af Ajax-mandskabet.

Når Mikkel Bro Hansen i så ung en alder kan være på prøvetræning i udlandet, så hænger det sammen med, at han godt kan spille med, hvis han bliver 15 år i indeværende sæson - og at der er enighed med hans klub.

Det har spillerens rådgiver Casper Glisborg slået fast, at der er tidligere.

- Der er en god og sund dialog mellem AGF og Ajax, og det bliver en spændende oplevelse for Mikkel at komme til Holland og besøge en stor klub som Ajax, lød det fra Glisborg.

Mikkel Bro Hansen spiller både med på U17- og U19-holdet hjemme i AGF, og i sidste uge blev det til hans debut på deres U19-hold.

Med sådan en præstation i kampen mod Cambuur er interessen nok ikke blevet mindre i Ajax, men en kontrakt med Amsterdam-klubben kan først komme til at ske, når han bliver 16 år.

Hvis han rykker til Ajax vil han blive en ny i rækken af store danske spillere i klubben, som blandt andet tæller Frank Arnesen, Søren Lerby, Jan Mølby, Christian Eriksen samt både Michael og Brian Laudrup.