• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Karl Dorph Søe

Delaney satser på at vende tilbage til Qatar

Foto: Getty Images

Thomas Delaney pådrog sig i tirsdagens kamp mod Tunesien en skade, der gjorde at han måtte trække sig VM-truppen. Nu sætter den danske midtbanespiller ord på episoden.

Af Karl Dorph Søe

I slutningen af første halvleg i Danmarks tandløse indsats mod Tunesien måtte den 31-årige midtbanegeneral Thomas Delaney gå fra banen. Det blev dagen derpå meldt ud, at den erfarne dansker var fædig ved VM, og at han ville forlade den danske lejr. 

I et interview på DBU's YouTube-kanal sætter Delaney nu selv ord på episoden, hvor han fortæller, at han faktisk var optimisk for sin videre deltagelse umiddelbart efter opgøret.

- Jeg var faktisk ok optimistisk efter kampen. Jeg havde lidt flere smerter dagen efter, hvor jeg godt vidste, at det kunne være, at jeg blev nødt til at trække stikket, fortæller han. 

Danskeren bevarer også optimismen, selvom det endte det med at han måtte trække sig fra truppen. 

- Heldigvis var det jo ikke værre. Jeg må rejse hjem, men heldigvis ikke noget der kræver operation. På den måde kunne det jo også være værre, siger han. 

De danske fans har muligvis ikke set det sidste af Delaney i Qatar, som pønser på at vende tilbage til Doha, efter hans genoptræning. 

- Så satser jeg jo på at komme tilbage på et eller andet tidspunkt, når vi er nået langt. Man ser mig nok ikke på banen, men kommer vi langt, kan det være jeg kommer forbi, fortæller den erfarne landsholdspiller. 

På trods af danskerens meget optimstiske tone indrømmer han, at det bliver hårdt at følge holdkammeraterne uden selv at være med.

- Jeg kommer til at savne at være til slutrunde, og bo på hotel, og hvad vi ellers render og laver. Det bliver i hvertald en første kamp mod Frankrig, jeg kommer til at se med en bitter smag i munden.

Danmark spiller, uden Thomas Delaney, mod Frankrig på lørdag kl 17.00