• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Victor Risager

Kamil Grabara i modvind efter VM-udtagelse

Foto: Getty Images

Ikke alle polske fans er lige tilfredse med, at Kamil Grabara er udtaget til VM på grund af en udtalelse, men det polske fodboldforbund tager situationen med ro.

Af Victor Risager

- I sidste ende er jeg jo polak, og jeg vil altid holde med landsholdet. Men der er jo også et andet landshold, som spiller i rødt og hvidt, som jeg afgjort også vil heppe på. Rent faktisk tror jeg, at det ene landshold har en lidt bedre chance til VM end det andet, så mon ikke, at jeg skifter trøje undervejs og lærer en ny nationalmelodi.

Sådan sagde Kamil Grabara i sidste uge med et smil på læben og i klassisk Grabara-stil til Tipsbladet, efter at han havde fået beskeden om, at han ikke var udtaget til VM for det polske landshold. 

Men siden er der sket en drejning i sagen.

For søndag blev FC København-stjernen nemlig udtaget til Polens trup, efter at den polske målmand Bartłomiej Drągowski blev alvorligt skadet og måtte melde fra til slutrunden.

Og grundet det ovenstående citat, der er blevet delt vidt og bredt i Polen og tilsyneladende er blevet taget lidt for alvorligt, blev nyheden om Kamil Grabaras udtagelse til VM mødt med blandede reaktioner fra polske fans på sociale medier. 

Her er nogle af reaktionerne på Twitter:

  • Det er ham, der sagde, at han ville lære en anden nationalmelodi?
  • Hvordan kan Polen satse på en spiller, der for få dage siden erklærede sig klar til at spille for et andet landshold og synge nationalmelodien for et andet land?
  • Denne klovn skulle aldrig spille for Polen igen!
  • Du (Kamil Grabara) bør afvise denne udtagelse.
  • Jeg håber, at du (Grabara) vil give afkald på denne udtagelse til det polske landshold og vente på et opkald fra det danske landshold, så du kan synge den nationalmelodi, du vil lære.

I det polske fodboldforbund tager man imidlertid kritikken helt roligt.

- Vi kender Kamil Grabara, hans humor, og vi ved, at han nogle gange gerne vil provokere. Derfor ser vi ingen problemer med dette. Du ved, hvordan Twitter kan reagere. Det er et fantastisk sted at lave nogle “shitstorms”, siger Jakub Kwiatkowski, talsperson for det polske fodboldforbund, til Tipsbladet.

Kamil Grabara, 23 år, står noteret for én landskamp for Polen. Han ventes at være tredjemålmand under VM, hvor Wojciech Szczesny fra Juventus og Lukasz Skorupski fra Bologna også er udtaget.