VM

Kylian Mbappé stråler i fransk sejr over Polen

Frankrig skal op mod England eller Senegal i sin kvartfinale efter en 3-1-sejr over Polen ved VM.

Den forsvarende verdensmester, Frankrig, er stadig i spil til at forsvare sin triumf fra 2018.

Søndag snuppede Les Bleus, der slog Danmark 2-1 i gruppespillet, en sikker 3-1-sejr over Polen i slutrundens ottendedelsfinaler.

36-årige Olivier Giroud åbnede ballet i første halvleg og overgik med sit 52. mål legenden Thierry Henry som den mest scorende på det franske landshold nogensinde.

Kylian Mbappé lukkede kampen med to flotte scoringer i det sidste kvarter, inden Robert Lewandowski pyntede på et straffespark.

Polen havde kort inden Girouds træffer en stor tredobbelt chance for at bringe sig foran, men må rejse hjem efter en generelt blodfattig indsats mod verdensmesteren.
Frankrig møder lørdag vinderen af søndagens sene opgør mellem England og Senegal i sin kvartfinale.

Franskmændene satte sig tungt på kampen fra første fløjt og skabte mere end en håndfuld farlige situationer i første halvleg.

Polens stærke sidste skanse, Wojciech Szczesny, havde i første omgang ingen problemer med de to-tre afslutninger, der var inden for rammen. Og raketten Mbappé fik heller ikke mere end et skud i sidenettet ud af sine anstrengelser.

Der var længere mellem de polske chancer, men efter en spillemæssig god periode fik polakkerne tre skud i bøssen til at bringe sig foran efter 37 minutter.

Piotr Zielinski fik første mulighed efter skarpt forarbejde af venstreback Bartosz Bereszynski, men sparkede lige på Hugo Lloris, og på riposten blokerede Lucas Hernandez Napoli-profilens andet forsøg.

20-årige Jakub Kaminski stod næst i køen, men på målstregen agerede Raphaël Varane fransk frelser med en lang tå. Og det blev dyrt, for kort efter lynede Frankrig i den anden ende efter en simpel opskrift.

Bolden blev spillet frem på Mbappé, der vendte rundt og spillede den dybt til Giroud, hvis krogede afslutning strøg forbi Szczesny til 1-0. Det blev fejret blandt andet ved at forme et "T" med hænderne, hvilket formentligt var en hilsen til Thierry Henry.

Frankrig flirtede flere gange med 2-0 i anden halvlegs indledning, og efter 57 minutter saksesparkede Giroud også bolden i kassen. Forinden havde dommeren dog fløjtet for et frispark til Szczesny.

Frankrig gik ned i gear efter sin lovende start på de sidste 45 minutter, men fik også kontrachancer, efterhånden som Polen måtte frem og satse. Og efter 75 minutter faldt så afgørelsen.

Antoine Griezmann smed en lang bold frem fra eget felt, Giroud og Ousmane Dembélé fik sat Mbappé op, og han fik uforstyrret tid og plads til at smække Frankrig på 2-0.

Polen havde intet modsvar, så i stedet strålede Mbappé i overtiden ved at brage kuglen op i hjørnet til 3-0.

Paris Saint-Germain-stjernen er dermed oppe på fem scoringer ved slutrunden og er alene i spidsen for topscorerlisten.

Lewandowski fik til allersidst pyntet på resultat fra straffesparkspletten efter to forsøg, efter at Lloris havde forladt sin linje for tidligt på det første.