• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Norsk klub melder klart ud: Boykot VM

Foto: Getty Images

Tromsø IL sender en opfordring til det norske fodboldforbund: Hvis Norge kvalificerer sig til slutrunden, skal landsholdet blive væk.

Af Anders Dehn

I tirsdags afslørede The Guardian, at langt flere mennesker er døde i Qatar frem mod VM-slutrunden end hidtil forventet. Det viser, mener Tromsø IL, at kritikken og dialogen med VM-værterne ikke har fungeret godt nok.

Derfor tager klubben i dag officiel stilling til slutrunden. På sin hjemmeside skriver Tromsø:

- Tallene er nedslående! Strategien, som har været fulgt, har ikke givet de nødvendige resultater, og vi føler, det er tid til at gå videre til næste skridt; boykot.

I spidsen for udmeldingen står blandt andre den tidligere FC København-spiller Tom Høgli. Han er ansvarlig for samfund og bæredygtighed i Tromsø, og han står sammen med direktøren og en spillerrepræsentant som underskrivere på dagens udmelding. Klubben understreger dog, at den er udsendt på vegne af hele Tromsø Idrettslag.

- Vi kan ikke længere sidde og se på, at mennesker dør i fodboldens navn. Det er på tide at sætte hårdt mod hårdt. Fodbolden kan ikke styre alle nationers politik og indre anliggender. Men det, vi kan gøre, er at stille tydelige krav til fodboldturneringer, som vi selv arrangerer.

- Tromsø IL vil opfordre Norges Fotballforbund til at gå ind for en boykot af fodbold-VM 2022. Vi mener, at hvis Norge kvalificerer sig via den kommende kvalifikation, bør vi takke nej til at rejse til Qatar.

I kølvandet på The Guardians afsløring i tirsdags meldte Amnesty International Danmark, som rådgiver DBU, sig igen i debatten. Generelsekretæren sagde, at hun havde flyttet sig tættere på at anbefale boykot. Læs den historie her.

Historien om de nye dødstal kan læses her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus