• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn

Nu blander statsministeren sig i VM-debatten

Foto: Getty Images

Statsminister Mette Frederiksen vil ikke tage VM i Qatar op med sine EU-kollegaer. Sporten må selv løse sine problemer, siger hun.

Af Anders Dehn

Selv om Mette Frederiksen (S) udmærket forstår kritikken af Qatar som VM-vært, har hun ikke tænkt sig at blande sig. Det sagde hun i dag i Folketinget.

Jens Rohde (KD) spurgte hende, hvorvidt hun og regeringen ville "adressere denne problemstilling i Det Europæiske Råd". Det korte svar fra Frederiksen var, at det ville hun ikke.

Hun erklærede sig dog enig i "problematiseringen af Qatar", og hun slog fast, at hun forstod den kritik, som DBU mandag rejste. Men:

- Jeg er usikker på det sidste, der bliver sagt her, nemlig om det er rigtigt, at sporten har bedt om politisk hjælp. For hvis sporten i dag finder, at man har truffet en forkert beslutning, så kan sporten vel træffe en anden og bedre beslutning, sagde statsministeren.

Spørgsmålet og svaret kan ses hos Folketingets egen web-tv. Det er det sidste spørgsmål på dagsordenen.

DBU har ved flere lejligheder slået fast, at forbundet ikke kommer til at boykotte VM-slutrunden - med mindre boykotten kommer fra øverste politiske niveau i Danmark.

Tidligere har kulturminister Joy Mogensen også slået fast på regeringens vegne, at den vil lade sportens organisationer tage stilling til VM.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at sporten - her i form af FIFA - kommer frem til en anden beslutning, end at Qatar skal være VM-vært. Sådan lød det fra DBU's direktør så sent som tidligere tirsdag.

Læs dén historie her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020