Video : Tipsbladet
VM

Optakt: Frankrig - Danmark

Det danske landshold møder Frankrig i kamp to ved VM-slutrunden. Her skal Danmark gerne have point for at bevare gode muligheder for at gå videre fra gruppespillet.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 17.00
Spillested: Stadium 974, Doha
Dommer: Szymon Marciniak, Polen
På TV: TV 2
Hashtag: #vmdk #fordanmark

Holdnyt:
Frankrig:
De blå fra Frankrig kom forrygende fra land ved VM-slutrunden i Qatar. Her formåede man at besejre Australien med 4-1 - et resultat, der kunne være blevet større. Eneste problem for de forsvarende verdensmestre var, at Lucas Hernandez udgik af opgøret og er færdig i slutrunden på grund af en alvorlig skade.

I stedet kom hans bror, Theo Hernandez, ind, og det er ventet, at han spiller venstre back mod Danmark. 

Danmark slog jo Frankrig to gange i Nations League, så franskmændene er klar over, at Danmark er en svær modstander. Dengang spillede Frankrig i begge kampe med tre centrale forsvarsspillere. Det er noget, Didier Deschamps siden har droppet, og nu stiller man med fire forsvarsspillere i alt.

Med en sejr på 4-1 over Australien står Frankrig et sted, hvor man lever fint med uafgjort, da man i så fald er sikker på avancement med en sejr over Tunesien i sidste kamp.

Spørgsmålet er, hvor meget man skifter, for der er mange dygtige spillere. Varané er ved at være klar igen efter en skade, og så er der Koundé fra Barcelona, der måske kan få chancen fra start.

Danmark:
Det blev til en skuffende åbningskamp ved VM-slutrunden i Qatar, hvor Danmark måtte nøjes med 0-0 mod et tændt tunesisk mandskab. Men nu er man i gang, og der venter en svær opgave mod de forsvarende verdensmestre.

Opgøret og resten af slutrunden bliver uden den dygtige og sympatiske Thomas Delaney, der udgik af kampen mod Tunesien med en knæskade. Den skade betyder, at han har forladt den danske lejr.

De to sejre over Frankrig i Nations League vil give Danmark en fornemmelse af, at man godt kan slå de bedste. Men det er altså et fransk hold, der nu stiller med to centrale forsvarsspillere i stedet for tre, som man stillede med i begge Nations League-kampe.

Og her er det værd at huske på en af Kasper Hjulmands grundtanker, når han møder hold, der på papiret er lidt stærkere: Han vil ikke matche opstillinger. Så en fransk 4-3-3 betyder, at Danmark formentlig ikke stiller i 4-3-3. I stedet er det ventet, at man stiller i 3-4-3 med Joachim Andersen, Simon Kjær og Andreas Christensen i det centrale forsvar. På backerne er det muligt, at Wass får chancen fra start, da han har den nødvendige rutine over for de dygtige og hurtige franskmænd.

Så er spørgsmålet, hvem der ender med at erstatte Thomas Delaney på den centrale midtbane. Mathias Jensen og Christian Nørgaard er de to mest oplagte bud, men der er også den mulighed, at man bruger Christian Eriksen, der havde det svært på venstrekanten mod Tunesien. Så kan Mikkel Damsgaard, Martin Braithwaite eller Jesper Lindstrøm komme ind på kanten.

I det hele taget er der store spørgsmål i offensiven, hvor Andreas Skov Olsen spillede sin måske dårligste landskamp nogensinde mod Tunesien. Kasper Dolberg kunne heller ikke finde ind i spillet, og Christian Eriksen virkede fejlplaceret.

Det er muligt, at Andreas Cornelius får chancen fra start og skal bokse lidt med de franske centerbacks, og at man på kanterne vil bringe fart i form af Jesper Lindstrøm og Martin Braithwaite. I hvert fald skal man ikke underkende Kasper Hjulmands forståelse for vigtigheden af at have fart på banen - specielt mod et stærkt mandskab som Frankrig. Også fordi de to franske backs efterlader et stort rum bag sig.

Opgøret skal kaste point af sig til Danmark, hvis man skal bevare en god mulighed for at gå videre fra gruppespillet.

Karantæner:
Frankrig: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Frankrig (4-2-3-1): Lloris - Koundé, Varane, Upamecano, T. Hernandez - Tchouameni, Rabiot - Dembélé, Griezmann, Mbappé - Giroud

Danmark (3-4-3): Schmeichel - Andersen, Kjær, Christensen - Wass, Højbjerg, Nørgaard, Mæhle - Braithwaite, Cornelius, Eriksen 

Dom:
Sindssygt vigtig kamp for det danske landshold, der efter en skuffelse mod Tunesien gerne skal have point, så man bevarer gode muligheder for at gå videre. Danmark har haft krammet på Frankrig den seneste tid, og selv om det var en pointmæssig skuffende start på VM, er det bestemt ikke umuligt, at Hjulmands tropper får noget med fra mødet mod verdensmestrene, der heller ikke er pisket til at satse til sidst, hvis opgøret er lige.

1-1 ender det.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: