• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Optakt: Sydkorea - Tyskland

Foto: Getty Images

Tyskerne afgør selv, om de vil videre fra gruppen. Det kræver en sejr og lidt fokus på opgøret mellem Sverige og Mexico.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 16.00
Spillested: Kasan Arena
Pulje: Gruppe F
Dommer: Mark Geiger, USA
På TV: TV 2 Sport
Hashtag: #SYDTYS #vmdk

Holdnyt:
Sydkorea:
Der er ikke mange, der taler om Sydkorea, selv om landet faktisk ikke har udspillet sine muligheder i VM's Gruppe F. Landet møder som bekendt Tyskland, og vinder Sydkorea med to mål eller mere, går holdet videre til ottendedelsfinalen, hvis Sverige ikke får point mod Mexico.

Det er dog en svær opgave for Sydkorea, der i Tyskland møder et hold, der var på randen af exit senest.

Sydkorea tabte første opgør med 0-1 til Sverige og senest blev det så til et nederlag på 1-2 til Mexico.

Umiddelbart er det svært at se, hvordan sydkoreanerne skal kunne vinde opgøret mod Tyskland. Eneste plus er vel, at Tottenham-profilen Son kom på tavlen mod Mexico.

Tyskland:
Toni Kroos blev redningsmanden, der med sit mål til 2-1 mod Sverige gav Tyskland tre point og muligheden for at afgøre egen skæbne. Mere om det senere.

Det tyske spil har ikke været godt i de to første kampe ved VM, så der er ting, som landstræner Joachim Löw skal overveje. En af de overvejelser er blandt andet, hvem der skal spille i midterforsvaret, nu Jerome Boateng sidder i karantæne. Antonio Rüdiger spillede senest i stedet for en skadet Mats Hummels, mens der også er Niklas Süle fra Bayern München på bænken.

Heldigvis for tyskerne er Hummels klar igen efter sin skade og ventes at træde direkte ind i startopstillingen, hvor hans makker altså bliver en af de to nævnte spillere.

Löw skal også overveje, hvad man gør på den centrale midtbane, hvor Sebastian Rudy måtte udgå med en brækket næse mod Sverige. Et godt bud er Ilkay Gündogan.

Og lad os så komme til det - sådan her går Tyskland videre:

Hvis Sverige taber til Mexico, går Tyskland videre med point mod Sydkorea. Spiller Sverige uafgjort, går tyskerne videre, hvis de spiller uafgjort i et opgør, der er mindst lige så målrigt som svenskernes.

Vinder Sverige og Tyskland, vil de to lande sammen med Mexico have seks point, og så kigger man først på målforskellen i gruppen. Er den ens, kigger man på antallet af scorede mål. Er det også ens, kigger på det indbyrdes regnskab. Først point mod hinanden, derefter målforskel i de indbyrdes kampe. Derefter antal scorede mål i de indbyrdes kampe.

Vinder Tyskland med to eller flere mål, vil landet være sikker på at gå videre, da målforskellen ikke kan hentes af både Sverige og Mexico.

Vinder Tyskland 1-0, og Sverige vinder med samme cifre, er alle tre lande helt lige med 6 point og en målscore på 3-2 i hele gruppen. Så skal det afgøres af det indbyrdes regnskab, og her står tyskerne bedst. De tre lande går ind til kampene onsdag med et indbyrdes regnskab, der ser således ud:

Mexico 3 point, 1-0 i målscore
Tyskland 3 point, 2-2 i målscore
Sverige 0 point, 1-2 i målscore 

Det vil altså være Mexico, der ryger ud, ved to gange 1-0 til henholdsvis Sverige og Tyskland, da de kun har scoret to gange i de indbyrdes kampe, mens de to andre lande har scoret tre gange. Vinder Sverige med 2-1, 3-2, 4-3 og så videre skal tyskerne derimod vinde med to mål, da Sverige vil have scoret flere indbyrdes mål end de to andre lande og således er bedre end både Mexico og Tyskland. De vil altså være videre. Når man så kigger på Tyskland og Mexico går Mexico videre, fordi de har besejret Tyskland.

Det er et stort puslespil, så her er et godt råd til tyskerne: Vind, og vind med et par stykker. 

Karantæne:
Sydkorea: Ingen
Tyskland: Jerome Boateng

Bud på startopstillinger:
Sydkorea (4-4-2): Cho - Lee, Jang, Kim, Kim - Moon, Joo, Ki, Hwang - Lee, Son 

Tyskland (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Rüdiger, Hummels, Hector - Gündogan, Kroos - Müller, Draxler, Reus - Werner

Profilen:
Ilkay Gündogan kan ende med at vinde pladsen på den centrale midtbane for Tyskland. Flere spillere er forsøgt på pladsen, men har ikke vundet den, og Sebastian Rudy sidder formentlig ude med en brækket næse. Gündogan er en stærk spiller, og det bliver spændende at se, om han kan løfte opgaven, eller om Joachim Löw overvejer noget mere defensivt på midtbanen.

Vidste du, at..:
Vi skal helt tilbage til 1998 for at finde et tysk hold, der ikke har fået medalje ved et VM. Det er ganske enkelt imponerende. Guld i 2014, bronze i 2010 og 2006 og sølv i 2002. Kvartfinalen blev endestationen i 1998, hvor Kroatien tæskede Tyskland med 0-3.

Dom:
Godt nok har spillet ikke kørt, som man i det tyske kunne have håbet på, men det her er ganske enkelt en kamp, der skal vindes. Godt nok har Sydkorea en spinkel mulighed for at komme videre og vil søge den, men Tyskland er et bedre hold og ved, at Toni Kroos' mål til 2-1 i de døende sekunder af opgøret mod Sverige giver dem en kæmpe mulighed.

Vi forventer, at tyskerne er stærkere end Sydkorea og vinder opgøret med 3-0.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: