Foto: Getty Images
VM

Ronaldo hyldes efter kontroversiel dom: Genistreg

Cristiano Ronaldo fik et omdiskuteret straffe i Portugals første slutrundekamp mod Ghana, men nu bliver det hyldet af en gammel VM-kending.

Eter 64 minutter røg han i græsset mod Ghana, og fik tildelt et straffespark. Dommen har efterfølgende været meget omdiskuteret, men nu bliver den portugisiske stjerne kaldt et geni af den tidligere nigerianske landsholdsspiller, Sunday Olise.

- Ronaldo-straffet, folk kan sige, hvad de vil om ham, men smartheden til at vente på det sekund, at røre bolden, fortsætte hans ben og derefter få kontakten. Det er totalt genialt, siger han til BBC.

Den tidligere nigerianske midtbanespiller, der har spillet to VM-slutrunder, henholdsvis 94 i USA og 98 i Frankrig, mener at man skal give angribere mere kredit for, at de bliver bedre til at udnytte VAR.

- Lad os give angriberne komplementet for at blive klogere. VAR er også en væsentlig årsag til, at dette (der bliver tildelt flere straffe, red.) sker. 

Det er dog ikke alle der er enige i Olisehs udlægning. Den ghanesiske cheftræner, Otto Addo, kritiserede efterfølgende beslutningen og mente ikke, at der var skyggen af straffe. 

- Dommeren gav et straffe, som ikke var et straffe - det så alle. Hvorfor? Fordi det er Ronaldo eller noget? sagde han efter kampen. 

Ronaldo og Portugal møder Uruguay i deres næste kamp i gruppe H, hvor Portugal med en sejr kan sikre sig en plads i ottendedelsfinalen. Kampen spilles mandag klokken 20.00.