• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Saudi Arabien gør klar: Går all in på VM 2030

Foto: Getty Images

Saudi Arabien har nu lanceret deres planer for at få VM i 2030 til landet.

Af Oliver Okstrøm

VM i 2030 mangler stadig at blive placeret, og denne gang kan det igen blive til en tur til Mellemøsten, ligesom man var det ved det seneste i Qatar i 2022. Nu er det Saudi Arabien, der kan få deres tid i solen.

Her står Spanien og Portugal også som en kandidat til slutrunden, og her har man fået øjnene op for de såkaldt medievenlige skridt fra saudisk side, der nu bliver taget som en del af deres strategi for at få turneringen.

Mandag kom lanceringen af arabernes plan også ud. Det beretter den spanske sportsavis Sport, hvor der bliver peget på, at kronprins Muhammad bin Salman står i spidsen for projektet.

Her er der planer om at såkaldt opbygge en effektiv sportssektor, stimulere den private sektor og aktivere den til at bidrage til udviklingen af sportssektoren med henblik på at opnå ønsket succes for nationale hold, sportsklubber og udøvere på alle niveauer, lyder det fra deres side.

Som en del af dette vil der være åbnet for privatisering af visse sportsklubber fra fjerde kvartal af 2023, og det store regeringsprojekt skulle bygge på tre strategiske mål, som indholder følgende:

- Skabelsen af kvalitetsmuligheder og et attraktivt investeringsmiljø inden for sportssektoren for at opnå en bæredygtig sportsøkonomi, højne professionaliseringsniveauet og administrativ og økonomisk governance inden for sportsklubber samt hæve klubbernes niveau og udvikle deres infrastruktur for at levere de bedste tjenester til sportsfans.

Privatiseringen af klubber skulle desuden være med til at rykke på kvaliteten af deres sportsgrene, så man får en stærk generation for sporten på både regionalt og globalt niveau. Derudover vil de udvikle ligaen og gøre den til en af de bedste i verden.

Allerede nu er Cristiano Ronaldo kommet til landet, ligesom der er rygter om, at Lionel Messi og Karim Benzema kunne være på vej også. Det skulle også være planen, at man mere end fordobler ligaens markedsværdi inden 2030.

Netop Ronaldo har også været ude og tale om, at man godt kan blive en af verdens fem bedste ligaer. Læs mere om det her.