• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Kenneth Jensen

Sådan står danskerne til de sidste VM-billetter

Foto: Getty Images

Der mangler at blive valgt fem spillere, som skal med til VM. Her er Tipsbladets bud på, hvem der får de sidste billetter, og hvordan favoritterne står.

Af Kenneth Jensen

Opdateret med seneste nyt i forhold til kampe fra boblerne samt citater fra Hjulmand.

21 mand er udtaget til VM for Danmark, men da Kasper Hjulmand må tage 26 spillere med alt i alt, er der altså fortsat fem, der mangler at blive udtaget.

Sikkert er det, at en af de fem er en målmand, for Danmark skal tage mindst tre keepere med til VM, og indtil videre er der kun to, der er udtaget.

Tipsbladet ser her nærmere på, hvordan VM-favoritterne står, hvad status er, og hvad der er værd at holde øje med.

MÅLMAND:

Udtaget: Kasper Schmeichel (OGC Nice) og Oliver Christensen (Hertha Berlin)

Tipsbladets bud på, hvem der udtages: Jonas Lössl (FC Midtjylland)

Frederik Rønnow er ham, Kasper Hjulmand vil have med. Og meldingen er, at der er en lille chance for, at han bliver klar. Men altså... Hjulmand vil ganske givet være sikker på, at Rønnow er klar, inden han udtager ham. En muskelskade kan være problematisk, hvis den ikke får den nødvendige ro.

Det bliver formentlig afgjort søndag af, hvordan Rønnow har det. Bliver han ikke klar, er det Lössl, der er favorit, da FCM-keeperen har rutinen og kender setuppet, og Kasper Schmeichels ønsker i teamet.

Mads Hermansen er en dark horse.

FORSVAR:

Udtaget: Daniel Wass (Brøndby IF), Rasmus Nissen Kristensen (Leeds United), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor), Joakim Mæhle (Atalanta), Simon Kjær (AC Milan), Andreas Christensen (FC Barcelona), Joachim Andersen (Crystal Palace), Victor Nelsson (Galatasaray)

Tipsbladets bud på, hvem der udtages: Alexander Bah (Benfica), Mathias "Zanka" Jørgensen (Brentford)

Hjulmand vil ikke med sikkerhed sige, at han vil have fem stoppere med til VM, og det kan betyde, at han ser Christian Nørgaard som en stopper i et tre-back-system. Det giver god mening, og Jens Stryger Larsen har også tidligere spillet lidt i midterforsvaret for Udinese, når den italienske klub har spillet med tre stoppere. Spørgsmålet er bare, hvor klar Christian Nørgaard er. Han spillede 45 minutter i midtugens pokalkamp og ventes at komme i kamp igen mod Manchester City lørdag.

Vælger Hjulmand at gå med fire centerbacks, får hverken "Zanka" eller Jannik Vestergaard en billet. Så kan det i stedet ende med at blive den dygtige back Alexander Bah, der kommer med, hvilket også betyder, at Daniel Wass kan ses lidt mere som midtbanespiller også. Bah er en spiller, som landstrænerteamet elsker.

Jannik Vestergaard fik meget få minutter for Leicester City i en kamp mod en meget lavere rangeret modstander. Er det nok til at komme med? Hvis ja, står han nok foran "Zanka", hvis der kommer fem centerbacks med, ellers er billetten formentlig "Zankas". 

Vi tror, der er en mulighed for, at både Bah og "Zanka" udtages.

MIDTBANE:

Udtaget: Pierre Emile Højbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Sevilla), Christian Eriksen (Manchester United), Mathias Jensen (Brentford)

Tipsbladets bud på, hvem der udtages: Christian Nørgaard (Brentford)

Var han 100 procent fit, var han stensikkert blevet udtaget mandag aften. Men den kommende kamp mod City vil afgøre, hvor klar Christian Nørgaard er. Er han det, efterudtages han, og så er det muligt, at Casper Nielsen, Philip Billing og Morten Hjulmand går glip af VM. Men det afhænger også af, hvordan kabalen lægges i forhold til antallet af midtbanespillere. Wass kan også spille på midtbanen, og man kan også skubbe "AC" op i kampe.

"Nør" spillede 45 minutter i pokalen i midtugen og skal nu vise, at der er lidt flere minutter i ham.

ANGREB:

Udtaget: Andreas Cornelius (FC København), Kasper Dolberg (Sevilla), Jonas Wind (Wolfsburg), Andreas Skov Olsen (Club Brugge), Mikkel Damsgaard (Brentford), Martin Braithwaite (Espanyol), Jesper Lindstrøm (Eintracht Frankfurt)

Tipsbladets bud på, hvem der udtages: Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

Han får indhop, efter han er kommet retur fra en ny muskelskade. Dem har der desværre været nogle af i år. Poulsen er stensikker, hvis han vurderes at være klar, da han er en presspiller i særklasse.

Kommer han ikke med, er det muligt, at Kasper Hjulmand udtager en kantspiller i stil med Mohamed Daramy, men det nok mere sandsynligt, at han vil kigge mod en angriber i form som Marcus Ingvartsen. En tredje mulighed er Robert Skov, der dækker en del pladser og kan gardere på begge backs. Men hvis man udtager Alexander Bah, går det nok ud over Skov.

Det er også muligt, at Hjulmand tager både Poulsen og Ingvartsen med, men så går det ud over den femte centerback.