• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Ole Hoffskov

Vil snuppe VM-finalen fra Spanien

Foto: Getty Images

To lande håber at afvikle VM-finalen i 2030.

Af Ole Hoffskov

VM i 2030 vil blive afviklet i seks forskellige lande på tre forskellige kontinenter, men det er endnu ikke fastlagt, hvor finalen skal spilles.

Spanien, Portugal og Marokko deler værtsskabet, mens Argentina, Paraguay og Uruguay får hver én hjemmekamp i gruppespillet, og dermed skal der altså spilles VM-fodbold i et halvt dusin lande.

Finalen kan imidlertid kun afvikles ét sted, og den store forhåndsfavorit til at beværte én af verdens største sportsbegivenheder er Spanien, der håber, at Santiago Bernabeu i hovedstaden Madrid kan danne rammen om VM-finalen.

Ifølge The Times vil Marokko dog forsøge at snuppe VM-finalen for snuden af de spanske medværter, så den spilles i Marrakech. Den tredje værtsnation Portugal har angiveligt ikke tænkt sig at byde ind på opgøret, hvor verdensmesteren skal kåres.

Det er FIFA, der træffer den endelige afgørelse om, hvor VM-finalen skal spilles, men der går formentlig noget tid, før forbundet melder ud om finalen i 2030. Det er således stadig uvist, hvor VM-finalen i 2026, hvor USA, Canada og Mexico er værter, skal afvikles.