• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Oliver Okstrøm

Vild Inter-rekord: Har haft mindst én spiller i VM-finalen siden 1982

Vild Inter-rekord: Har haft mindst én spiller i VM-finalen siden 1982
Foto: Getty Images

Inter har været gode til at få deres spillere i VM-finaler de sidste 36 år.

Af Oliver Okstrøm

Med Kroatien i finalen ved VM-slutrunden i Rusland er den italienske Serie A-klub Inter meget tætte på at udbygge en ret imponerende rekord. Siden 1982 har Milano-klubben haft mindst én spiller med i finalen.

På søndag er der to spillere på det kroatiske landshold i form af Ivan Perisic og Marcelo Brozovic sandsynligvis at finde på banen. Bayern München kan desuden lave samme rekord, hvis Corentin Tolisso kommer på banen. Det er dog langt fra ligeså sikkert at han kommer på banen.

Tilbage i 1982 startede det med, at Gabriele Oriali og Giuseppe Bergomi spillede for Italien, da de vandt finalen. Fire år efter var Karl-Heinz Rummenigge med på det vesttyske landshold, der tabte til Argentina.

I 1990 var der både Andreas Brehme, Jurgen Klinsmann og Lothar Matthaus fra Inter på det tyske landshold, og i 1994 var Nicola Berti på banen, da Italien tabte efter straffespark til Brasilien.

Da Frankrig vandt i 1998 var Youri Djorkaeff på banen mod Brasiliens Ronaldo. Samme Ronaldo var med igen med to mål fire år senere. Der var igen scoring i 2006 fra en Interspiller, da Marco Materazzi spillede en stor rolle i VM-finalen.

Ved VM i Sydafrika var Holland med Wesley Sneijder i VM-finalen, og for fire år siden var Rodrigo Palacio med for Argentina.

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

To af ligaens mindst formstærke hold åbner 23. spillerunde. Men får nogen af dem overhovedet en sejr denne gang?

Mere Superliga

Fokus