Spil

Alle gode gange fire for Danmark mod Østrig

De to bedste hold indtil videre i A-divisionens gruppe 1 i UEFA Nations League forbereder sig til kamp mandag aften. Danmark byder nemlig Østrig velkommen i Parken i København

Kasper Hjulmands tropper gik ned med 1-0 mod Kroatien i fredags, mens gæsterne var uheldige med ikke at komme fra deres opgør med Frankrig med alle tre point. Det lykkedes ikke Danmark at udnytte, at Luka Modric og Mateo Kovacic ikke startede inde for Kroatien fredag aften.

Det kostede et knebent nederlag til VM-finalisterne fra 2018, da midtbanespilleren Mario Pasalic prikkede bolden ind i det 69. minut. Det afsluttede samtidig Danmarks perfekte start i gruppen, men vi topper dog stadig efter de første tre kampe.
Nederlaget til Kroatien afsluttede også en stime af 10 sejre i træk på hjemmebane, hvis man ser bort fra EM-slutrunden. Det er over et år siden, at Hjulmands hold sidst spillede uafgjort i nogen turnering, men selv en remis i aften vil sikre dem, at de holder ferie på førstepladsen i gruppen, der mødes igen i september.
Kylian Mbappe kom sig over skaden i tide til at nyde en produktiv 30-minutters komo på fredag, og selvom man aldrig skulle ønske dårligt helbred til en spiller, ville Østrigs fans sandsynligvis have været frustrerede over at se Paris Saint- Germain forward forlader behandlingsrummet så hurtigt.
Ralf Rangnicks hold blev med rette rost for deres kamp mod Frankrig, og det uafgjorte resultat efterlader Østrig på andenpladsen i stillingen efter tre kampe. Én sejr, én uafgjort og ét nederlag fra de tre indledende kampe for Østrig, som nu skal forsøge at styre Das Team til en sjette sejr i træk på udebane i Nations League.