• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Dagens Spilforslag: Rodri løs i Leipzig

Foto: Getty Images

RB Leipzig er ved at gøre sig klar til at kæmpe mod Manchester City denne onsdag på Red Bull Arena Leipzig, og blandt andet derfra kommer Dagens Spilforslag

Af Jacob Hansen

Efter den første runde af gruppespillet er RB Leipzig nummer et med tre point, mens Manchester City har tre point som nummer to.

RB Leipzig slutter sig til Champions League i denne sæson med håbet om at nå rigtigt langt. Det bør være en ren formalitet at komme igennem gruppespillet, hvor førstepladsen i gruppen virker opnåelig. Det sidste kræver dog en god kamp mod storfavoritterne til gruppesejren, men Leipzig ved, at de tidligere har drillet City.

De mødtes i foråret i samme turnering, hvor City ganske vist smadrede tyskerne i hjemmekampen, men den første kamp, afviklet i Leipzig, sluttede 1-1 på en aften, hvor RB Leipzig imponerede. Og City kommer med to nederlag i træk.

RB Leipzig har før opgøret den kommende onsdag et anstændigt gennemsnit på 1.9 mål i deres seneste ti kampe. De scorede acceptable 19 mål samtidig med, at de indkasserede 19 mål. Det kaster et gennemsnit på 1.9 af sig pr. kamp, hvori de formåede at holde rent bur to gange.

Manchester City går ind til deres kommende kamp med fine tal at fremvise fra deres foregående ti opgør. Nydelige 2.4 mål pr. kamp, 24 kasser i alt, ville de fleste være tilfredse med. De måtte pille bolden ud ad eget net fem gange, eller 0.5 gange pr. kamp, hvor de præsterede fem clean sheets.