• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Spil Jacob Hansen

Optakt og tips: Liverpool gæster Tottenham

Foto: Getty Images

Premier League skal op imod Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium denne lørdag i en spændende duel om pladserne i den sjove ende af tabellen

Af Jacob Hansen

Premier League skal op imod Tottenham på Tottenham Hotspur Stadium den kommende lørdag i en spændende duel.

Tottenham er på udkig efter at overtage førstepladsen i Liverpool, efter at have samlet 16 point sammen på deres første seks kampe. Premier League er 14 point efter i stillingen med seks runder bag dem, hvilket gør dem til nummer 4 i stillingen.

Selvom de kun er adskilt af få point, kommer Premier League på hårdt arbejde den kommende lørdag. Tottenham er favoritter til som minimum at opretholde den føring, de har over Premier League i Liverpool-tabellen.

Premier League har spandevis af selvtillid, når det kommer til mål inden deres kommende kamp på lørdag Deres seneste ti kampe kastede fornemme 2.2 mål af sig pr. kamp, eller sammenlagt 22 garn. De lukkede 13 mål ind i samme tidsrum, et snit på 1.3 pr. kamp med clean sheets i tre af dem.

Tottenham ankommer til denne udekamp med en god historik på målfronten for de seneste ti kampe. Det er blevet til 2.4 mål pr. kamp, svarende til 24 mål i alt. I egen ende lukkede de ti mål ind, eller en mål pr. kamp, hvor de holdt målet rent tre gange.

Premier League har endnu ikke lidt nederlag i denne sæson i Liverpool, men kan i stedet vise fire sejre og to uafgjorte frem. Premier League lykkedes med at komme på måltavlen hver gang i deres seneste 18 kampe.

Tottenham har indtil videre præsteret fem sejre og en uafgjorte samt nul nederlag i Liverpool. Tottenham har ramt en seriøst god formkurve, der siger 17 kampe i træk uden nederlag.

Tottenham er helt klar til at møde enhver modstander i øjeblikket efter syv point i de seneste tre kampe. De sejrede med henholdsvis 2-5 og 2-1 over Burnley samt Sheffield United. Serien blev dog bremset mod Arsenal i sidste kamp, hvor det sluttede uafgjort 2-2.

Tottenham går ind til sæsonen som kandidater til en placering i top tre, men mere end en tredjeplads vil sandsynligvis være at betragte som en stor overraskelse.

Tottenham præsterede tre hjemmesejre af de seneste seks mulige i ligaen. Af de resterede tre kampe sluttede en uden vinder, mens de tabte to, hvori de scorede ti og indkasserede ni mål.

Liverpool har været i kanonform i de seneste tre kampe, der ganske enkelt har kastet maksimumpoint af sig.

Først blev LASK nedlagt 1-3, hvorpå West Ham blev fejet til side med 3-1. Senest gik formen ud over Leicester, der blev slået med 3-1. Alt andet end en placering i top to vil være at betragte som en skuffelse for Liverpool, som går efter at udfordre i titelkampen.

Liverpool præsterede flotte fire sejre i deres seks udekampe i Premier League, der også gav dem to uafgjorte og nul nederlag. De smækkede 15 mål i kassen, mens de indkasserede otte.