N.Y. Red Bulls usikre på Brian Nielsen

Brian Nielsen har fået spoleret sit ophold hos N.Y. Red Bulls af skader. Nu er han tæt på at være klar, men klubben har ikke besluttet, hvad der skal ske.

På to år har Brian Nielsen kun optrådt tre gange for sin klub New York Red Bulls i den amerikanske Major League Soccer. En knæskade har holdt Nielsen på sidelinjen, men nu begynder det så småt at lysne for den 24-årige dansker. Den amerikanske klub har imidlertid ikke gjort op med sig selv, om de kan bruge ham i 2012-sæsonen - skadet eller ej.

- Vi vurderer Brians situation fra dag til dag, og vores beslutning vil basere sig på, om han er 100 procent klar, og om han har en chance for at kæmpe med om pladserne på holdet. Vi skal vurdere, om han har brug for mere tid til at blive klar, og har han det, må vi sammen se på, om det er bedst for ham at have den tid her eller et andet sted.

- Lige nu tror vi, han er tæt på at være 100 procent, men der er et stykke vej fra at være med i opstartsfasen til at være med på fuld knald i en ligakamp. Vi fik jo Brian hertil, fordi vi mener, han er et specielt talent - en spiller der kan gøre en forskel. Men vi har også et stærkt hold uden ham, og vi må i løbet af den næste tid finde ud af, hvad der er det bedste for ham, siger New York Red Bulls' sportsdirektør Erik Solér til tipsbladet.dk.

Da Brian Nielsen kom til New York for små to år siden, var det meningen, at han halvvejs i kontraktperioden skulle skifte til Red Bull Salzburg, idet det er de to klubbers klubnavnssponsor Red Bull, der ejer rettighederne til ham frem til kontraktudløb den 31. december i år.

Brian Nielsen var imidlertid østrigernes nu tidligere sportsdirektør Dietmar Beiersdorfers projekt, og klubbens nye direktør Heinz Hochhauser ønsker ikke danskeren til Salzburg. Og det kommer heller ikke på tale.

- Udgangspunktet i starten var, at han skulle være halvdelen af tiden her og den anden halvdel i Salzburg, men nu er der gået snart to år, og Beiersdorfer er ikke længere i Salzburg. Situationen er den, at Brian ikke har været i Salzburg på grund af sine skader. Vi kender Brian bedst, og det giver ingen mening overhovedet at sende ham til Østrig nu. Det er os, der arbejder med Brian på vegne af Red Bull, og så må vi se, hvor længe han skal blive her. Vi må evaluere dag for dag og uge for uge, siger Solér.

Den amerikansk Major League Soccer starter den 11. marts, hvor New York Red Bulls spiller mod FC Dallas.

Sig hvad du mener!

Fik du læst?

Randers-chef: Usandsynligt, der sker mere

12:46 Peter Christiansen og Randers FC har handlet tidligt i transfervinduet, det er derfor usandsynligt, at der kommer flere ind, siger "PC", der dog har øjne på midtbanespiller. Læs mere
 

Skuffet Claudemir bliver i FCK

12:36 Claudemir havde sat næsen op efter at komme videre fra FC København i dette transfervindue, men de danske vicemestre skiftede mening. Læs mere
 

SønderjyskE: Henter én - måske to

11:50 SønderjyskE henter en ny back i løbet af mandagen - og måske også yderligere en spiller. Læs mere
 

Agger: Jeg vil hjælpe de unge

11:27 Den danske landsholdsanfører blev mandag præsenteret på et pressemøde i Brøndby. Han forklarer, at han skal lære fra sig. Læs mere
 

Medie: Falcao til Manchester United

11:00 Den spanske avis AS skriver, at Manchester United har vundet kapløbet om angriberen Radamel Falcao. Læs mere
 

Nyhedsanalyser fra Conte/Nestor

C/N: Transferblog

09:53 Her bliver der løbende opdateret med forskellige rygter og nyheder med korte kommentarer Læs mere

 

C/N: Dynastiets død

01:26 Denne analyse handler om Manchester Uniteds endeligt Læs mere

 

C/N: Hjernenyt

27/08 Denne analyse er nyt om hjernen og fodbold Læs mere

 

Afstemning

Hvilken træner forlader først sin klub?