Video : Tipsbladet
Superliga

‘’De tørrer jo gulv med de andre klubber’’

Det er atter FC Nordsjælland, der flytter de danske transfer-grænser. Voldsomt imponerende, men også en moralsk angribelig handel, skriver Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen.

DER ER EFTERHÅNDEN en del hold i Superligaen, der er taget til kunstgræsset i Farum og har fået en rundbabering. Men er der et sted, hvor FC Nordsjælland for alvor tørrer gulv med alle de andre, så er det, når spillere skal sælges dyrt!

I samlede transferindtægter gennem en 10-årig periode ligger FCK og måske også FCM sandsynligvis højere, men når det handler om at flytte loftet for, hvad spillere fra Superligaen kan indbringe, så er det Farum-klubben, der er rambuk. Dem der smadrer glasloftet.

SENESTE SKUD PÅ stammen er naturligvis fænomenale Ernest Nuamah, der er solgt for imponerende cirka 210 millioner kroner. Det er så er sket i en kugleskør handel, hvor den belgiske miniputklub Molenbeek, der lejer ham ud til den franske fodboldklub Lyon. Begge klubber er ejet af gruppen Eagle Football.

Det viser alt om, hvor tåbeligt fodboldverdenen er skruet sammen, og det tjener bestemt ikkle FCN til ære, at de medvirker til en handel, der i den grad er moralsk angribelig og kun er lavet for at omgå gældende regler. Lyon er angiveligt i store pengeproblemer og derfor er denne konstruktion lavet. Det er svært at være imponeret over og sætter alvorlige skrammer i FCN's ellers renskurede image.

EFTER DANSKE forhold er det helt sindssygt mange penge, og med salget sønderbomber FCN den tidligere transferrekord, der selvfølgelig også var deres egen….

Det var Kamaldeen Sulemana, der gik for cirka 130 millioner kroner, da han blev solgt til franske Rennes sidste sommer. Dermed slog FCN med det salg Superligaens salgsrekord, der ellers stammede helt tilbage fra 2018, hvor FC Midtjylland solgte Alexander Sørloth til Crystal Palace.

SELVFØLGELIG ER transfermarkedet - ikke mindst denne sommer - eksploderet. Når Rasmus Højlund bliver handlet for 560 millioner kroner og Moises Caicedo for 995 millioner kroner, jamen så ved man jo, at det hele er stukket fuldstændig af.

Alligevel er det et vanvittigt flot salg FC Nordsjælland har lavet - og selvfølgelig kommer det ikke ud af det blå.

  • Ernest Nuamah er en exceptionel spiller i Superliga-sammenhæng, Vanvittig fart, kreativitet og giftige evner foran mål. Et usædvanligt talent.
  • FC Nordsjælland har gennem en årrække bevist, at de kan uddanne talentfulde spillere. Nu ser det også ud til, at de rent faktisk kan klare sig i udlandet, når de forlader Farum.

TINGENE HÆNGER nemlig sammen. Lyon køber ikke bare et ufærdigt talent, men betaler også for FC Nordsjællands skoling af Nuamah - og Right to Dreams screening af talenter fra det afrikanske kontinent.

Ja, Ernest Nuamah vil i den grad blive savnet hos FCN, men ligesom med Mohammed Kudus, Kamaldeen Sulemana og Andreas Schjelderup har FCN en uforlignelig evne til at have afløsere klar, der kan træde ind i et fasttømret spilsystem.

Alligevel har det i den grad set ud, som om FCN er to forskellige hold i øjeblikket. Et med Nuamah og et uden.

Derfor er påstanden herfra, at salget af ham vil gøre mere ondt end tidligere salg. Alt afhængig af, om FCN bruger nogle af alle millionerne på en erstatning udefra.

MED DET ENORME salg må man også bare konstatere, at der i den grad er noget at jagte for FCK og FCM, der må skæve lidt misundeligt til FCN over så voldsomt et salg.

Selvfølgelig vil man gerne være den klub, der har salgsrekorden, men københavnerne og midtjyderne skal den ondefløjteme stå tidligt op, hvis de skal fravriste nordsjællænderne den førsteplads.

Nu er der i hvertfald noget at sigte efter for de to klubber, der begge har et betydeligt større budget end det de råder over i FCN.

I det hele taget kan man også roligt konstatere, at Made in Denmark - eller i hvertfald udviklet i Superligaen - står overfor en rekordsommer i transferindtægter.

Det er også et kvalitetsstempel, der er værd at tage med.