• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Allan Olsen

Det er så pisse pinligt!

Foto: Getty Images

- At afvikle en topkamp på så ringe en bane er ganske enkelt ikke Superligaen værdigt - og taberne blev tilskuere og seere, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

Af Allan Olsen

NÅR MAN LUKKER godt 30.000 mennesker ind til fest, så skal dansegulvet dælme være i orden. Ikke noget med at skøjte rundt i ølsjatter og glasskår.

Men det var nogenlunde den fornemmelse man fik af endnu en håbløs bane i Parken, og man får jo næsten lyst til at spørge, om det var en god grusbane eller en elendig græsbane…?

Det var vist nok det sidste, og det er ganske enkelt en fornærmelse, at FCK vil lægge græs og ry til sådan en sandkasse. Pisse pinligt på Superligaens vegne, at en topkamp med fremragende stemning skal spilles på en plæne, der var mere egnet til traktortræk end fodbold.

LIGE VILKÅR FOR begge hold? Rigtigt, men taberne blev - udover FCM - tilskuere og seere, der ikke fik den fodboldkamp man kunne forvente.

Lange pedaler, andenbolde, fysiske slagsmål fik Superligaens topkamp til at minde om bunden af engelske Championship!

Det har selvfølgelig også sin egen rustikke charme, men det er vel næppe det, der skal være Superligaens kendetegn.

Forklaringerne er mange, og heldigvis gør FCK-koncernen noget ved problemet efter sæsonen, men rettidig omhu kan man ikke kalde det.

NU FIK VI SÅ et fodboldslagsmål stedet for tekniske lækkerier, og det var FCK bedre til en FCM. Derfor er der ikke en finger at sætte på sejren - og dermed FCK’s fortsatte march mod guldet.

Det er måske lige fikst nok, at kalde mesterskabet for en formsag, men med en defensiv, der nu i syv (!) kampe på denne side af nytår ikke har lukket et eneste mål ind, så skal det da kokse fuldstændig for Jess Thorups tropper, hvis ikke de kan hænge en nydelige guldmedalje om hilsen.

Det sker næppe, tværtimod bliver guldet uddelt i god tid inden sidste runde. Hvorfor? Ja, mens der stadig er masser af offensive spørgsmålstegn at sætte ved FCK, så vil de ikke tabe mange - om nogen overhovedet - kampe i dette forår. Det er et mesterskabsvindende forsvar, der er bygget op i FCK.

KAMIL GRABARA, der stod en fremragende kamp mod FCM er nu indehaver af rekorden som den målmand med flest minutter med rent bur - og den vil han formentlig blot udbygge.

Der er en tryghed og sikkerhed i FCK-defensiven, der ikke er set længe på de kanter - og den kredit tilfalder både spillere og Jess Thorup.

Offensivt er der så mange kort at spille i FCK-lejren, og selvom ikke alt lykkedes for nyankomne Viktor Claesson, så fornægtede hans klasse sig ikke.
Svenskeren dukkede hele tiden op, hvor der opstod en FCK-chance - og kun en forrygende redning fra David Ousted forhindrede Claesson i at komme på måltavlen for anden kamp ud af to mulige.

FC MIDTJYLLAND MÅ blot erkende, at udsvingene er for store. Det er endnu ikke lykkedes for Bo Henriksen at få sit hold til at spille virkelig godt i to kampe i streg, Det er lidt en god halvleg hér, 25 flotte minutter dér - og sådan bliver man ikke mestre.

Hvad ellers fra Superligarunden, hvor vinden stadig blæste ubønhørligt koldt henover tribunerne?

  • Brøndby tabte for tredje gang i træk og må blot erkende, at offensiven ikke er meget skarpere end en plastikkniv. Brøndby fik ellers en udmærket start med et par gode chancer mod Silkeborg, men de blev ikke udnyttet - og da Josip Radošević fik et korrekt rødt kort, så var Brøndby nemme ofre i Silkeborgs fodboldmaskine. Spillemæssig krise i Brøndby - og dette mesterskabsslutspil kan blive en tung, tung omgang for Niels Frederiksen og Co.
  • SønderjysKE kan godt begynde at indstille budgetterne på næstbedste række. Spillet er i klar bedring, Emil Berggren er en dygtig målscorer, men alt for mange føringer bliver smidt væk.
  • FCN kan stadig ikke vinde fodboldkampe - og det er sgu’ et problem. Jeg tror ikke på, at FCN rykker ned, for spillet er langt bedre end det, og også langt bedre end AGF’s i 2-2-kampen, men Flemming Pedersen er nødt til at lære sit hold, hvordan man vinder.
  • AaB er flyvende - og kan de få tilbagevendte Lucas Andersen op i gear, så ser offensiven virkelig sprudlende ud med. Klart bedste bronzebud lige nu - og selvfølgelig ska de på ulvejagt efter sølvet. De har momentum.
  • AGF skuffede også i Farum, hvor syvendepladsen formentlig gled lidt længere væk, hvis Viborg som forventet får point mod Vejle i aften. Det er efterhånden den spildte og tabte sæson for aarhusianerne.

Og skal vi lige sende bolden tilbage til Supertligaens ubestridte førerhold fra FCK, så er det vel lige før, at spillerne glæder sig til torsdagens tur til kunststofsbanen i Silkeborg, hvor afleveringerne trods alt løber lige…