Video : Tipsbladet
Generelle

Det kræver sgu mere end kærlighed, Bo!

Bo Henriksen har en langt større opgave end bare at puste kærlighed i FCM-truppen, mener Tipsbladets kommentator, Allan Olsen

'MAKE LOVE - NOT WAR’.

60’er-parolen er måske mere relevant nu end nogensinde med de rædselsfulde og gruopvækkende billeder, vi får serveret fra Ukraine.

For FCM-træner Bo Henriksen virker det også som om, at der ligger en grundsandhed i de fire ord. Vi bliver kun bedre, større, stærkere, hvis vi er omgivet af kærlighed.

Svært at være uenig, og i TV3’s Onside-studie i søndags fik den da også på alle violiner, da FCM-træneren skulle give et svar på, hvordan FCM skulle komme ud af den sløje sæsonstart, hvor det blot er blevet til et sølle Superligapoint af seks mulige.

Svaret var …. ja, noget i retning af ‘de her drenge skal bare have noget kærlighed, så klarer vi den’.

JEG HAVDE FORNØJELSEN af at stå ti centimeter fra Bo Henriksen i studiet - og det er jo svært ikke at blive smittet totalt af den energi han pumper i svaret. 

Alligevel må det være på sin plads at sige, at det kræver sgu’ mere end kærlighed, Bo!

Selvfølgelig har han ret i, at han ikke skal lære Erik Sviatchenko, hvordan han skal heade eller hvordan Evander skal tæmme en bold.

NEJ, BO HENRIKSENS opgave er at få skabt en enhed ud af FCM-holdet, der lige nu fremstår som en række individualister, der på forunderlig vis har en opfattelse af, at de alene skal klare ærterne.

  • Derfor dribler Gustav Isaksen, når han skal aflevere - og omvendt.
  • Derfor tager Raphael Onyedika nogle - ganske vist powerfulde - raids, hvor han hverken ser til højre eller venstre.
  • Derfor afslutter Junior Brumado i situationer, hvor chancen kan spilles større.

BO HENRIKSEN RÅDER utvivlsomt over en lang række vanvittigt dygtige spillere, men opgaven som cheftræner er naturligvis at finde den rigtige konstellation. Hvem fungerer sammen - og hvem kan dække over sidemandens svagheder og finpudse styrkerne.

Det er Bo Henriksens opgave - og når FCK som hidtil ikke spiller vanvittigt godt, men bare hiver sejrene hjem, så skal den løses i en ruf. For FCM’s skyld faktisk allerede i aften mod Viborg.

Måske er det netop truppens sammensætning, der giver FCM-problemer. Uagtet, hvor dygtige fodboldspillere de er.

Der er mange egoer med offensivt mindset, der skal håndteres. Sisto, Brumado, Love, Evander - og Onyedika, der også gerne vil frem over isen.

Mod OB så det dog ud som om, at netop det defensive arbejde har været pensum op mod kampen - og det fungerede da også de første 45 minutter, men som et hold er der stadig langt for FCM. 

MED BRØNDBY TILBAGE i guldkampen, så har Bo Henriksen og FCM oven i købet flere konkurrenter i toppen - og selvom det betyder at alle tre hold kan smide point til hinanden, så havde FCM nok foretrukket den rendyrkede tvekamp med FCK. Nu er der en faktor mere.

JEG TROR IKKE, at der hænger et dinglende sværd over Bo Henriksens hoved.

FCM har traditionelt været nogenlunde rolige på hånden, når det kommer til at give pressede trænere tid - og det får Bo Henriksen også, hvilket også er fuldstændig rimeligt.  

Et stærkt efterår, hvor ikke mindst Evander strålede, er klart Bo Henriksens fortjeneste, men hvis ikke ærkerivalerne fra Viborg bliver sendt hjem til domkirkebyen med nul point i bagagen, så vil snakken om Bo Henriksen for alvor blusse op.

Uanset, hvor meget kærlighed han smider i FCM-truppen…