Foto: IMAGO
Superliga

Brøndbys diamant: Vind guldet - og så afsted!

- Nicolai Vallys har allerede lagt sig i pole position til Tipsbladets store forårspris, mener chefredaktør Allan Olsen

AFSKÆR FORSYNINGSLINJERNE - og du har en god chance for at vinde krigen! Det gælder både på slagmarken og på grænsværen.

Den militære operation forsømte OB på det skammeligste - og når man giver Superligaens bedste afleveringsfod så meget plads, så bliver man straffet. Benhårdt.

Nicolai Vallys to perleafleveringer i kampens første 11 minutter afgjorde nemlig kampen i Odense. Honnør for general Vallys, men de perfekt timede stikninger fik også sublim behandling af Ohi og ikke mindst Suzukis smukke chip til 1-0-målet.

Afleveringer og modtagninger, der fuldstændig ødelagde svenske Helander i OB-forsvaret. Av, av!

OG VALLYS VAR slet ikke færdig med at strø om sig med potentielt målgivende afleveringer. I anden halvleg var han manden bag en brysttæmning i feltet, der blev efterfulgt af en kattepote af en tilbagelægning til Mathias Greve, der dog blev afvist Vilje Myhra i OB-kassen.

Så ja, det er jo svært at skjule, at jeg - ligesom mange andre - synes, at Nicolai Vallys er en fremragende fodboldspiller. Han løfter Brøndby, han løfter Superligaen - og jeg vil være noget forbavset, hvis ikke det her er hans sidste Superligasæson i Brøndby-trøjen.

Ja, han er 27 år og fylder 28 i september, og hans værdi for Brøndby er med garanti større end det han kan indbringe, men man kan jo ikke fortænke Nicolai Vallys at søge et udlandseventyr.

Derfor: Nyd ham så længe du kan! 

Og Vallys selv kan jo formilde Brøndby og Carsten V. Jensen, hvis han leverer mesterskabet til dem. 

Brøndby bygger på som titelbejlere med sejren over OB. Foto: Imago

DEN TID DEN HISTORIE. Vi skal lige et smut tilbage til Odense, hvor Brøndby snuppede sin anden sejr ud af to mulige i dette Superligaforår og bygger endnu mere på som titelbejlere i år.

3-0  i Odense er ganske solidt - også selvom OB ikke har formået at vinde på hjemmebane i år.

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, erkendte i sin ugentlige klumme, at han tog Brøndby dybt seriøst i guldkampen, og der er da heller ikke grund til andet.

MAN PLEJER AT SIGE, at det er offensiven, der vinder fodboldkampe, men defensiven, der vinder mesterskaber. Skulle Brøndby blive mestre i år, så vil det være omvendt.

Det er fra midtbane og frem, at Brøndby har kanonerne. Det er hér Brøndby er skarpest. Ohi er ved at genfinde målformen, Kvistgaarden er kommet fornemt tilbage, Suzuki bliver bedre og bedre - og så er Bundgaard blevet en stærk joker fra bænken.

Den vigtigste af dem er dog ubestridt Nicolai Vallys, der med indsatsen i Odense allerede har lagt sig i poleposition til Tipsbladets store pris, nemlig Forårets Profil. 

Han faldt ganske vist sammen med resten af Brøndby-holdet noget i tilstedeværelse og niveau efter chokstarten, men det er jo fuldstændig ligegyldigt, når man står bag de to mål, der reeelt afgjorde kampen - og kunne have fået en assist på på Greve og Bundgaards forsøg.

DET ER SELVFØLGELIG at stramme den en smule, men Nicolai Vallys er manden, der kan sikre mesterskabet til Brøndby. Så god er han, så vigtig er han for Brøndby - og så skræmmende er han for modstanderne.

PS: Viborg har efter endnu en jammerlig indsats meldt sig ind i nedrykningskampen. 2-2 ude mod Hvidovre er ganske enkelt ikke godt nok - og det skal blive spændende at se, om Jacob Poulsen har truppen, men også trænerpondus nok til at styre holdet fri. Man kan sagtens tvivle.