Video : Tipsbladet
Generelle

Frederiksen-fyring: En lille svinestreg

- Niels Frederiksens position i Brøndby skal klart diskuteres, men en fyring bør ikke være undervejs, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

EN TRÆNERS jobsikkerhed er nogenlunde ligesom en elastik. Nogle gange strukket ud, andre gange ganske kort - og af og til klippet midt over.

Sådan er det også for Brøndby-træner Niels Frederiksen, og skal vi ikke bare være enige om, at selvom man har en mester-elastik i baglommen, så kan den også sprække.

Syv nederlag i træk er klubrekord i Brøndby. Det er selvfølgelig uhørt pinligt, og selv med 11 mod ti i mere end en time og oven i købet med en 1-0-føring på hånden kunne Brøndby ikke køre den hjem mod Randers.

Faktisk helt horribelt ringe.

DET VISER ALT for godt, hvilke offensive problemer Brøndby slås med. Selv ikke med en mand i overtal kunne man tilspille sig nævneværdige chancer, mens personlige fejl blev dyrt i den anden ende.

Ja, selvfølgelig havde Brøndby bolden mest, men som så mange gange før, så var de ganske ufarlige.

I DE FLESTE andre storklubber - og ja, der hører Brøndby til - havde syv gange klø kostet træneren jobbet.

Væk er formentlig målsætningen om en tredjeplads, og drømmen om Europæisk fodbold nærmer sig også et mareridt.

SÅ HVORFOR er det egentlig, at Niels Frederiksen ikke bliver bedt om at pakke sine ting? Mange årsager, men de væsentlige er:

  • Den vilde præstation det var at vinde mesterskabet sidste år, tæller stadigvæk en lille smule.
  • Der er ikke noget tegn på, at spillerne ikke bakker Niels Frederiksen op - og der er heller ikke noget der tyder på, at han har tabt omklædningsrummet.
  • Fansene står også bag Frederiksen - og ja, det betyder noget i Brøndby.
  • Den vigtigste kommer dog her - og det er den ganske enkle, at truppen skriger på topkvalitet. Et emne jeg selv skrev om her efter fem nederlag i træk.

SÅ KOMMER FYRINGEN - og Brøndby kan jo bare henvise til de seneste syv kampes resultater - så vil man have set større overraskelser i fodboldverdenen, men i min optik vil det være en lille svinstreg, hvis det skulle ske lige nu.

Ganske enkelt fordi Brøndby i nu to transfervinduer har solgt topkvalitet, men kun hentet middelmådige spillere ind. Derfor har Niels Frederiksen haft vanvittigt svære betingelser.

I STEDET ER pilen i voldsom grad ved at pege på Carsten V. Jensen, der selvfølgelig også står i en vanskelig situation. Han skulle få styr på økonomien og akademiet.

Begge dele er faktisk lykkedes, men selvfølgelig står der også på fodbolddirektørens arbejdseddel, at han skal levere et konkurrencedygtigt mandskab til cheftræneren. 

Det kan man ikke just påstå, at han har gjort, og anskaffelsen af angriberne Marko Divković og Carl Björk ligner noget, der aldrig skulle være sket.

KAN BRØNDBY SE sig ud af det hér? Jamen, det skal de. De er nødt til at få sat en prop i stimen, så de ikke trækker den negative stemning og manglende selvtillid med ind i næste sæson.

Er det muligt? Det ser vanvittigt svært ud. Et er den manglende kvalitet, men hvor alle andre hold har lagt på i mesterskabsslutspillet, så er Brøndby gået den stik modsatte vej. 

SÅ EGENTLIG TROR jeg mest på, at den sørgelig stime fortsætter, det samme gør debatten om Niels Frederiksen og Carsten V. Jensen, mens alle i Brøndby ser frem til en sommerferie og et transfervindue, hvor Carsten V. Jensen skal til sin største eksamen i sin Brøndby-tid.

For til sommer skal der hentes kvalitet. I bundter.

Læs også om Thomas Gravesen, der går hårdt til Carsten V. Jensen. Den historie finder du lige her.