Video : Tipsbladet
Landshold

Fy fan! Tog Eriksen lige den ultimative hævn

Ja, det var kun en testkamp, men derfor kan man kun glæde sig over, at Christian Eriksen fik scoret før EM-slutrunden, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

EN FRITUREGRYDE - og Alexander Isak var vist de eneste, der bare var i nærheden af at brænde Parken af denne Grundlovsdag aften!

Gryden fik Hovedstadens Beredskab sty på, mens det aldrig lykkedes det danske forsvar at tæmme uforlignelige Alexander Isak…

Til gengæld, så havde vi Christian Eriksen, der agerede dansk brandslukker med et brag af et semi-langskud, der sikrede den danske sejr på 2-1.

NETOP CHRISTIAN Eriksen har været en af de mest debatterede spillere på de danske landshold.

Hvorfor skal han på landsholdet, når han ikke spiller i Manchester United, er han for gammel, for langsom, uden selvtillid?

Rimelige spørgsmål og selvfølgelig skal Christian Eriksen også debateres som Tipsbladets EM-ekspert Thomas Gravesen også har gjort det.

Med matchvinder målet tog Christian Eriksen dog den ultimative hævn og fik vel lukket munden på en del kritikere.

OK, indtil 2-1-målet var det måske ikke en overdådig Eriksen vi fik at se, men dog en Eriksen, der prøvede at diktere den danske offensiv - og da også havde et par behjertede forsøg på kassen.

Nu skal Eriksen så sørge for at bygge på - og ikke lade Sverigeskampen være en enlig svale. 

MÅL ÆNDRER DOG kampe og indtryk - og der var vel næppe en spiller på det danske landshold for hvem det var vigtigere at markere sig med et mål end Eriksen.

Det skulle da lige være en Rasmus Højlund, men ellers var det vanvittigt vigtigt for Kasper Hjulmand, for landsholdet og for Eriksen selv, at han stadig kan finde netmaskerne.

For selvfølgelig må Eriksen have være ramt på selvtillid og tro på egne evner efter den sæson, han har haft i Manchester United, men det her resultat og mål kan sende Eriksen til Tyskland på en lille lyserød sky.

DET VAR DANMARKS næstesidste test før EM-slutrunden - og skal vi stikke et termometer i røven på formen, så slår den ikke ud på EM-feber, men en sejr giver jo altid et lidt større håb.

Ja, ja, ja - det var en testkamp. Kun æren var på spil, men vi fik da en åben og underholdende kamp på denne klassiske landskampsdato med fin stemning på lægterne.

Tilmed en kamp, hvor der i modsætning til så mange testkampe op mod en slutrunde rent faktisk blev gået til makronerne, så forudsætningerne for, at Danmark viste hele arsenalet, var da tilstede.

Foto: Alamy

LÆG OVENI en drømmeåbning med en dansk scoring efter to sølle minutter.

Leveret af to spillere, der bestemt ikke har slidt mange græsstrå på Premier Leagues fine baner i denne sæson, nemlig Christian Eriksen, der slog et præcist hjørnespark ind til Pierre Emile Højbjerg, der dukkede op efter et flot løb og bankede kuglen ind bag Robin Olsen.

Så var der lagt i ovnen til en kæmpe fest, men det blev kun til velkomstdrink for svenskerne ville lege med - og Danmark havde store problemer med specielt Alexander Isak og Dejan Kulusevski.

Det var da også først med udskiftingen af Isak, at Danmark for alvor kom tilbage i kampen.

Foto: Alamy

NÅ, DANMARK sluttede fornemt af med et væld af offensive aktioner efter et hav af udskiftninger på begge hold og en lavere intensitet - og altså Eriksens drømmekasse.

Hjulmand fik også set, at Alexander Bah er en raket på wingbacken, at Pierre Emile Højbjerg stadig roder sig ud i alt muligt. Både godt og skidt, men at energien stadig er intakt - og at Morten Hjulmand er et powerhouse på midtbanen.

Men han fik også set, at landsholdet - fraset de sidste 10 minutter - havde svært ved at skabe chancer - og at Rasmus Højlund ikke blev sat optimalt op. Og han fik også set et landshold, der gav mange kontraløb væk til de hurtige svenskere. 

ALT DET må Hjulmand jo tage på træningsbanen, men det er Eriksen, dert trods alt har tændt et lille bål unde de danske EM-drømme!