Han er alle 225 millioner værd: Dødbringende!
Foto: Getty Images
Generelle

Han er alle 225 millioner værd: Dødbringende!

- Jacob Neestrup bør sende stor tak Victor Claesson, der bærer FCK mod de mange millioner i Champions League, skriver Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen i denne kommentar

MENS FC MIDTJYLLAND luftede store drømme, og Claus Steinlein præsenterede alternative regnemetoder, så gjorde FCK det ingen klub i Danmark har været i nærheden af, spillede sig snublende tæt på det sjette Champions League-gruppespil.

Jovist, Anders Holch Povlsens køb af aktiemajoriteten i FCM var tirsdagens store historie, men planerne virker trods stadig pænt luftige til, at FCK for alvor skal føle sig truet. Lige nu, altså, for Anders Holch Povlsen har næppe spenderet i omegnen af 350 millioner kroner for sjov, men vil selvfølgelig lege med, hvor det er sjovt.

Vi savner bare endnu at få at vide, hvor mange penge, der yderligere kommer fra Danmarks rigeste pengetank.

SAMTIDIG SÅ HAR FC København rullet trillebøren hen til UEFA’s pengetank, hvor de med den samlede sejr over Sparta Prag er et kæmpe skridt tættere på, at kunne trykke på den knap, hvor der står 225 millioner kroner for et Champions League-gruppespil!

Det kræver selvfølgelig, at også modstanderen i den sidste duel før det forjættede CL-land bliver onduleret, men tirsdag aften afslørede, at det blev polske RKS Rakow Czestochowa. En modstander niveauet under Sparta Prag - og naturligvis FC København.

En opgave som Jacob Neestrup og Co. naturligvis skal løse, men så skal der den ondefløjtemig helt andre boller på suppen. Sejren i Prag var ganske vist fantastisk, medrivende, nervepirrende, men det må være fair at sige, at FCK spillede en horribel omgang fodbold i den ordinære spilletid.

SÅ ER DET selvfølgelig godt, at man har en spiller, der er ekstraordinær - og sådan en er Victor Classson. I Parken var han farlig efter sit indhop - og i Prag var han dødbringende!

To mål på to chancer i den forlængede spilletid er Champions League-klasse - og Jacob Neestrup må folde sine hænder og takke for, at svenskeren er blevet klar efter en langvarig skade.

Efter en kamp, hvor det jo nærmest tog kortere tid end at skænke en kølig Urquell før FCK var foran på Jordan Larssons lidt heldige mål, så var det en indsats, hvor boldomgangen var svag - og hvor FCK gav så meget plads, så mange bolde og chancer væk.

Føringsmålet efter sølle 15 sekunder burde jo have givet den nødvendige ro på holdet, men den indfandt sig aldrig.

SELV VAR SÅ ELLERS nådigt til FCK’s svage opdækning, da Jan Kuchta med et fremragende hovedstød stangede Sparta på uafgjort. Troede han og et stadion på kogepunktet, i hvertfald. Et ganske lille frispark begået af Kuchta selv blev dog opdaget, så FCK kunne ånde lettet op. For en stund.

For Sparta Prag var det farligste hold, men så må man jo have et andet våben, og i FCK’s tilfælde, så var det altså Victor Claesson, der med to kasser - og en rolig fod i straffesparkskonkurrencen - blev manden, der kan bære FCK ind i det forjættede Champions League-land.

NORMALT ER HAN en sikker starter hos FCK, men hvilken joker efter skadespausen Jacob Neestrup har i den klarsynede svensker, der har en sjælden evne til at se, hvor bolden havner henne. Topklasse!

Han var FCK-helten i den forlængede spilletid, hvor FCK faktisk fik rettet lidt op på en fesen indsats. I de ekstra minutter, så det ellers ud som om, at skulle FCK præstere et eller andet, så skulle det komme fra Elias Achouris hurtige fødder, men i stedet var det Victor Claesson, der kunne tænde op under FCK’s drømme.

HAN SKAL DOG DELE CL-bonussen med Kamil Grabara, der reddede FCK fra en gedigen røvfuld i ordinær spilletid. Endnu en pragtpræstation fra polakken, der må blive sværere og sværere at holde i Danmark.

I straffesparkskonkurrencen var han også en profil, selvom de fleste på flade fødder havde nappet Asger Sørensen slappe spark, men Grabara var tæt på flere andre spark. At unge Roony Bardghji lukkede ballet med en ‘Panenka’ gjorde jo bare showet sjovere.

NU VENTER SOM sagt polske RKS Rakow Czestochowa, der bør være en mere overkommelig opgave end Sparta Prag, men Jacob Neestruo SKAL have fintunet den europæiske maskine, så fejlene bliver færre og kynismen større.

Han kan selfølgelig også bare regne med, at Kamil Grabara og Victor Claesson afgør det igen.

Imens kan Anders Holch Povlsens så skæve mod København og se på, hvad det er han er oppe i mod, hvis FCM skal kunne matche FCK...

LÆS TIPBLADETS KARAKTERER FRA OPGØRET I PRAG