Video : Tipsbladet
Champions League

Pis også! Men hér er Neestrup jo klasser bedre!

- Hvis en træner skal måles på, hvor godt de 11 udvalgte fremstår som et hold, så er Neestrup langt dygtigere end Eric Ten Hag, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

DET FLOTTESTE Manchester United leverede I opgøret mod FC København var uden tvivl hyldesten til den nu afdøde superlegende Bobby Charlton!

Ja, OK - Christian Eriksens millimeter-præcise indlæg til Harry Maguires pande til 1-0-målet var sådan set nydelig, men ellers var det i bund og grund endnu en pinlig indsats af så mange verdensstjerner - og i et fantastisk overtidsdrama var det kun Onanas store redning af Jordan Larssons straffespark, der fik reddet æren for 'de røde djævle'.

FCK? Ja, historien gentager sig. Lige ved - men altså uden gevinst.

MAN KAN JO som dansker glæde sig over, at Christian Eriksen kom ind i pausen, men det gør de næppe i FCK. For efter en første halvleg, hvor FCK havde United i deres hule hånd, så fik den danske playmaker desværre sat lidt skik på United-offensiven.

Det er jo ingen hemmelighed, at Manchester United slider med spillet og har alvorlige problemer - nu rendte de så ind i et mere, nemlig FCK, der igen viste sig fra en fremragende side i den fineste klubturnering.

Indtil målet spillede FCK endnu engang en fantastisk kamp på en svær udebane i Champions League.

HVIS EN TRÆNER udelukkende skal vurderes på, hvor godt de 11 udvalgte fremstår som et hold, så er Jacob Neestrup en langt bedre træner end Erik ten Hag.

Ja, klasser bedre!

Hvor Manchester United fremstod famlende, usikre på opspil frem mod de forreste og et ukoordineret pres, så var FCK præcis det modsatte.

OK, presset i perioder ikke mindst i anden halvdel af anden halvleg, hvor trætheden satte ind, men afklaret i opspilsmønstre, styr på kæderne, et afstemt pres og altid en holdkammerat parat med en hjælpende hånd.

Man kan altid diskutere, om Jacob Neestrup skulle have skiftet tidligere, hvor træthedne var ved at sætte ind, men omvendt helt forståeligt, at han var fuldt ud tilfreds med det han så på banen. 

DET KAN GODT være, at FCK kom fra en kamp mod Vejle, der var under lavmålet, men når lysenes tændes i Parken og på de andre dyre adresser i Champions League, så er det som om københavnerne vokser ud af Superligaen og op i en anden klasse.

Specielt fronttrioen med Elias Achouri, Viktor Claesson og Mohamed Elyounoussi har altså noget international klasse. Det var en fornøjelse at se nogle af de lynhurtige kombinationer, der kom fra de tre med Diogo Gonçalves som en fjerde makker.

Ellers kunne man igen bare lade sig imponere over Kamil Grabara og tage hatten af for den kamp som Peter Ankersen fyrede af på højre back.

URETFÆRDIGT AT FCK ikke fik noget med fra legendariske Old Trafford? Tjae, United havde spillerne med den ekstraordinære kvalitet, men FCK havde altså de største chancer. Ikke mindst, når man tæller straffesparlet med. 

Diogo Gonçalves på stangen efter fem minutter, Leragers drøn, der krævede en verdensklasseredning af Onana - og så Achouri, der bragede den over mål.

Det ændrer selvfølgelig ikke på, at FCK nu står noteret for et point efter tre kampe, og det er jo i sidste ende det, der skal vurderes på.

EFTER AT HAVE mødt alle tre hold i gruppen, så kan man i hvertfald roligt så fast, at FCK taber pointerne i de sidste fjerdedel af kampene, men også, at mulighederne for sejre har været til stede i alle tre opgør.  

Man kan dog også lige så sikkert banke fast, at FCK er med i gruppen og lige så vel kan spille europæisk efter nytår som Manchester United og Galatasaray, men skal knivene slibes i den fase, hvor mange kampe bliver afgjort, nemlig i de sidste 15-20 minutter.

Hér skal FCK's fokus skærpes.