Video : Tipsbladet
Champions League

Shit! Det giver jo legendestatus!

- I en kedelig kamp gjorde FCK det nødvendige, og præstationen med to Champions League-gruppespil i træk er outstanding, mener Tipsbladerts chefredaktør Allan Olsen.

PÅ EN DAG, hvor FC Nordsjælland valsede på kanten af det moralsk anstændige, da man smadrede den danke transferrekord, dansede FCK sig til Champions League-gruppespillet for andet år i træk. Og femte gang i alt.

Imponerende. Enestående, Respektskabende.

I EN PROPFYLDT Parken var det ellers lige før, at samtlige af de 35.000 tilskuere skulle have pengene tilbage.

Rakow Czestochowa leverede en gang planlagt søvngængerfodbold, hvor bolden blev trillet frem og tilbage i de bageste rækker indtil de fandt en åbning. FCK leverede ikke meget bedre. Gjorde det mest i boldtab og skæve afleveringer!

Altså, indtil Denis Vavro tog sagen i egen hånd! Da slovakken trykkede af fra samfulde 34 meter med højreskøjten på en halvflugter, så havde de fleste vist set kuglen i et godt stykke inde i Fælledparken. Måske i hovedet på en DHL-løber…

Men næh, nej - tordenhugget efter 35 minutter dykkede utageligt for Kovacevic. Vavroom, sagde det - og så var den ellers flagrende midterforsvarer både sin transfer, løn plus det løse værd!

Skyyyyd, gjaldede det efterfølgende ned over Denis Vavro, når han fik kuglen, men han holdt hammerfoden i ro, men målet, der banede vejen for Champions League-.gruppespillet er sådan et, der giver manden bag legendestatus i FCK.

Fordi måden den blev klappet ind på var ekstraordinær, fordi betydningen var så stor - og fordi Vavro i forvejen er elsket i FCK.

Efter det fantastiske mål fik hele FCK-mandskabet heldigvis hevet sig selv op, og sad mere og mere på kampen. Som forventet, men med langt tilløb - og altså en gude-kasse.

ELLERS VIRKEDE Rakow Czestochowa som et noget ringere mandskab end Sparta Prag som københavnerne klappede ud i forrige runde.

Et virkelig langsomt mandskab. Både i tanke og handling, så uden at spille specielt godt, så var der noget cruisecontrol over sejren i Parken selvom polakkerne naturligvis pressede på med en del bolde slået i FCK’s felt.

Det gav FCK noget plads i den anden ende, hvor de på farten var klart hurtigere end Rakow-spillerne, og der var flere gode eksempler på hurtige kontraløb, men altså uden udbytte. Det fik Rakow til gengæld ud af det blå på et indlæg, hvor Kevin Diks og Birger Meling ikke får koordineret godt nok. 

Helt unødvendigt med den scoring i det 88. minut fra et ellers ufarligt polsk mandskab, men FCK slap med skrækken - og 1-1 på lystavlen.,

At kampen var jævnt kedelig og manglede kvalitet, glemmer man selvfølgelig hurtigt, når man nu står med støvlerne inde i verdens mest prestigefyldte turnering, Champions League. Kvalifikationen er også en stor triumf for Jacob Neestrup, der nu kan sætte kryds ud for den på CV'et.

NU VENTER CHAMPIONS League-gruppespillet og adgangen til et eller andet sted mellem 250 og 300 millioner kroner afhængig af resultaterne, så økonomidirektøren kan roligt snuppe en ekstra runde på golfbanen…

Forventningerne til 2023-regnskabet i FCK er bygget på Europa League-gruppespilsdeltagelse, så der venter en behagelig ekstra indtjening til københavner-klubben.

Et boost, der gør, at de stadig har et solidt forspring til de øvrige klubber i Superligaen. Også selvom FC Nordsjælland har solgt Nuamah til 210 millioner kroner, at Brøndby også tjener gode penge på Jesper Lindstrøms skifte til Napoli - og at AGF sørme også er ved at blive en solidt sælgende klub.

Så tager vi lige Anders Holch Povlsens køb af FCM ud af ligningen, da ingen vist rigtig ved, hvad det betyder endnu, men de fik da på den gode side af 110 millioner kroner for Gustav Isaksen.

FCK KAN ALTSÅ stadig bygge på en solid fodboldforretning og opruste sportsligt. At det også på de interne linjer - og ud over økonomien - betyder voldsomt meget for FCK med Champions League er indiskutabelt.

Europa og ikke mindst Champions League er et integreret DNA hos FCK, og ved at vedligeholde sit brand som et Champions League-mandskab, så er det også nemmere at tiltrække de store navne.

DET KAN SAGTENS være, at fans af de andre klubber ikke ser det som en gevinst, at FCK kan trille endnu flere millioner ned i en i forvejen stor sportslig pengetank.

Isoleret set fra deres klubs position ser de bare et endnu større gab op til FCK, men kvalifikationen til Champions League er altså guld værd for Danmark når vi kigger på den rangliste der afgør Europa-deltagelsen. Både hvor mange hold, men også hvor sent de træder ind i turneringen.

Derfor ER FCK’s deltagere i Champions League godt for dansk fodbold. Indiskutabelt.

ER FCK SÅ Champions League klar? Tjae, kampene mod Sparta Prag, Silkeborg og Rakow har vist svagheder i defensiven. 

En stærkere makker til Denis Vavro burde være på blokken. En spillende midterforsvarer, der kan styre Vavro og sætte spillet fra bageste række er savnet, når nu Niclas Boilesen er så skrøbelig, men på den ande side, så viste Kevin Diks atter engang, at han faktisk er en udmærket midterforsvarer, men kampprogrammet forude er altså voldsomt. 

Ellers ser truppen komplet ud - ikke mindst, hvis Andreas Cornelius også bliver helt klar til de brag, der venter. Nu fik han heldigvis 30 minutter mod Rakow, så det går den rigtige vej, selvom man velsagtens frygter endnu en skade i FCK-lejren. 

Meget tyder også på, at Grabara er fortid, når vi har rundet fredag, hvilket baner vejen for den ganmle forbindelse mellem Kasper Schmeichel og FCK. Vild transfer, hvis det skulle holde stik. 

En ellers historisk stærk trup kan selvfølgelig sagtens vise sig ikke at være nok, når mastodonter som Real Madrid, Manchester City, Bayern München eller Napoli kan stå på menuen.

Men uanset hvad, så er er der dækket op til en virkelig delikat Champions League-menu med FCK ved bordet. 

LÆS OGSÅ: Karakterer fra FCK-Rakow