Video : Tipsbladet
Generelle

Svinger sablen: Disse SL-spillere filmer for meget

Fanklubbens holdning er helt klar: Få nu film ud af fodbold!

Raul Albentosa tog sig til hovedet og faldt teatralsk, men Fodboldens Disciplinærinstans valgte at annullere det gule kort, som Mikael Anderson havde fået for at ramme den spanske forsvarsspiller fra Vejle.

Og i mandags var højre back Elias Jelert særdeles heldig med at undgå et gult kort nummer to i første halvleg af opgøret mod FC Nordsjælland, da han lavede svanens død uden nogen nævneværdig berøring.

Film og forsøget på at få en fordel er en del af fodbolden, men det er ikke med Fanklubbens gode vilje.

Her er holdningen helt klar: Få nu film ud af fodbold!

Tipsbladet har spurgt Fanklubben til holdninger om film, ligesom fansene har fået spørgsmålet, hvem der efter deres mening filmer mest i Superligaen.

Og svarene, ja dem får du herunder:

Der er jo mange måde at filme på. En helt håbløst teatralsk opførsel af svanens død eller en overspilning af en situation. De værste er næsten for mig de spillere, som er rundhåndet med tacklinger, men lige så snart de selv bliver tacklet, så er det tæt på, vi skal samle ind til en bårebuket.

Morten Bech Højgaard
OB-fan

- Film skal bare ud af fodbold - her må VAR gerne træde i karakter.

- Der er ikke noget mere enerverende end at se på spillere, der kaster sig til højre og venstre for at opnå en fordel. Det er da enormt ukollegialt at prøve at snyde sig til f.eks., at en modspiller får rødt og får en karantæne.

- Der er jo mange måde at filme på. En helt håbløst teatralsk opførsel af svanens død eller en overspilning af en situation. De værste er næsten for mig de spillere, som er rundhåndet med tacklinger, men lige så snart de selv bliver tacklet, så er det tæt på, vi skal samle ind til en bårebuket.

- De første, der faldt mig ind, er Nicolai Poulsen i AGF og (desværre) Kvistgaarden i Brøndby.

- Poulsen falder ind under kategorien "overspilning af situationen" samtidig med, at han er rigtig dygtig til at uddele tacklinger men knap så dygtig til at få igen.

- Kvistgaarden er en dygtig spiller, som hurtigst muligt skal ligge de der unoder fra sig, så skal han nok blive en god spiller i udlandet.


Det er pinligt at se på.

Kasper Henriksen
FC Nordsjælland-fan

- Giv dem tre dage i skyggen!

- Jeg er så træt af at se de ’vingeskudte’ spillere, der smider sig teatralsk som fluer. Det bør straffes med tre dages karantæne, så vi kan få det ud af fodbolden i en fart. Det er simpelthen snyd og bedrag, og jeg synes, at FCK og i særdeleshed Elias Jelert er heldig med, at han ikke blev smidt ud i mandags. Han filmede tydeligt og indrømmer det næsten for rullende kamera.

- Jeg ved ikke, om der er nogle spillere, der filmer mere end andre, men det er endnu mere grimt at se på, når en stor fuldvoksen mand som Raul Albentosa smider sig. Det er pinligt at se på.

- Men jeg har en personlig top tre af ynkelige spillere: Nicolai Poulsen, Raul Albentosa og Kvistgaarden!


Jeg bliver træt af at se alle de spillere, der filmer, men specielt de spillere, som ikke selv er for fine til at dele øretæver ud.

Daniel Svane
Randers FC-fan

- Jeg synes som sådan ikke, at vi har et stort problem med film i Superligaen. Men hvis jeg skal pege på en enkelt spiller i ligaen, så må det utvivlsomt være Nicolai Poulsen.

- Når man konsekvent spiller til grænsen hver gang og rager utallige gule kort til sig, så er det tåkrummende at se, når han selv går til jorden, som om det var en genindspilning af Skytten fra 1977.

- Jeg bliver træt af at se alle de spillere, der filmer, men specielt de spillere, som ikke selv er for fine til at dele øretæver ud.


Som det er nu, kan det betale sig at filme i kampene - så er det jo klart at spillerne gør det, de er professionelle.

Rasmus Bille Dam
Lyngby Boldklub-fan

- Jeg hader film. Det hører ingen steder hjemme i fodbold, og jeg synes, at det ødelægger produktet.

- Jeg synes, man burde slå meget hårdere ned på det og være konsekvent omkring det, så alt film takseres med et gult kort på efterbevilling, hvis dommeren skulle overse film i kampene.

- Som det er nu, kan det betale sig at filme i kampene - så er det jo klart at spillerne gør det, de er professionelle.

- Hvis man er konsekvent og slår ned på det, så finder spillerne hurtigt ud, af at film ikke kan betale sig.


Jeg hader film og det skulle straffes endnu hårdere end det gør i dag, så vi kommer det til livs.

Charlie Friborg Petersen
Hvidovre IF-fan

- Jeg bryder mig generelt ikke om spillere som Albentoas og Nicolaj Poulsen - tudemikkeler til den helt store guldmedalje, samtidig med de ikke er sene til at være svinske over for modspillere på den der klamme måde.

- Jeg hader film, og det skulle straffes endnu hårdere end det gør i dag, så vi kommer det til livs.

- Det samme gør sig gældende ved at trække tiden i de døende minutter. Der hører ingen steder hjemme og der burde blive statueret eksempler løbende.


Jeg ved ikke, hvordan man kommer det til livs, og det er heldigvis ikke min opgave.

Benjamin Nielsen
Vejle Boldklub-fan

- Film er en træls tendens i fodbold, der ikke umiddelbart ses i andre sportsgrene. Om det er Albentosa eller en anden, så hører det ikke hjemme. Det værste er, når de begynder at bortforklare det, som da Jelert mente, at hans situation kunne diskuteres, fordi der nok var en berøring på skulderen. Modsat Kvistgaarden, som i efteråret rent faktisk indrømmede film i en situation.

- Jeg ved ikke, hvordan man kommer det til livs, og det er heldigvis ikke min opgave. Sanktioner tror jeg ikke på, da det nogle gange kan være svært at vurdere, hvornår noget er film, og så ender det bare med en eller anden ad hoc beslutning uden rød tråd, ligesom når disciplinærinstansen behandler sager om tilskueruroligheder eller efterbehandlinger af episoder på banen.

- Jeg ved heller ikke, hvem der filmer mest i Superligaen. Der er nogle par stykker, som nok filmer mere end andre. Men det er så heller ikke alle film-situationer, som er kampafgørende, og som bliver taget op i medierne, så der har jeg overhovedet ikke et godt nok overblik til at kunne tage et kvalificeret gæt.


 Her blev det lidt for tydeligt og dumt, selv som AGF'er...

Rasmus Thomsen
AGF-fan

- Raul Albentosa, Gustav Isaksen og Mathias Kvistgaarden er i mine øjne spillere, som oftest har taget film lidt for langt.

- For mig er det fint med lidt små "tricks" og andre småkneb for at vinde. Men det skal ikke blive for tydeligt eller dumt. Og så skal du selvfølgelig ikke gøre bevidst skade på andre.

- I en fodboldverden fyldt med kameraer kan det til tider virke for dumt med for tydeligt film.

- Og hvem husker ikke AGF-spilleren Bo Nielsen, der tog en filmscene lidt for langt i Parken, efter et "smølfespark" fra Michael "Mio" Nielsen? Her blev det lidt for tydeligt og dumt, selv som AGF'er...


- Der er jo ikke nogen, der bifalder film - hverken når det er ens egen klub, eller modstanderen, for den sags skyld.

- I min optik burde man uddele kort for film på bagkant. Det er alt for svært at vurdere undervejs.

- Hvorfor faldt spilleren, var der kontakt?

- Det er nemmere at vurdere på bagkant, og det ville være forfriskende, hvis man uddelte gule kort for film på bagkant.