• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Stig Tøfting

Tøffe udtager drømmehold: Han kan gå direkte i PL!

Foto: Getty Images

Tipsbladets kommentator, Stig Tøfting, har udtaget årets hold i Superligaen.

Af Stig Tøfting

JEG HAR SAGT det før - og siger det gerne igen. Superligaen leverer på den helt store klinge!
Vi kigger ind i en kongeafslutning, og vi har fået nogle vildt fede topkampe. Senest FCK-AGF i Parken med syv kasser!
Jo, jo - så er der kritiske røster omkring et lavt pointgennemsnit, men er det ikke også et udtryk for, at toppen er blevet bedre, bredere? Det synes jeg - og selvom vi muligvis får en mester med det næstlaveste pointgennemsnit siden Herfølge, så er det ikke et udtryk for en ringe Superliga.

NÅ, MED  sæsonafslutningen rundt om hjørnet, så har jeg leget sportschef og sat mit bud på årets hold.
Mit hold spiller en fleksibel 4-3-3 med vanvittig fart på kanterne, muskler i forsvaret og kreativitet på midtbanen.
Skal jeg sige det selv, så er det et fremragende hold!

MÅLMAND
Kamil Grabara, FCK

En kæmpe profil i Superligaen og polakken er et kommende storsalg for FCK. Superligaens bedste målmand med masser af udstråling og altid garant for en spydig bemærkning, men Grabara har heldigvis noget at ha’ det i. Kampafgørende for FCK talrige gange og i min verden, så kan han gå direkte ind på en del Premier League-hold som starter.

HØJRE BACK
Anton Gaaei, Viborg

Her kunne jeg også have kigget mod FCK, men de mange rokeringer på backpladserne koster, og så er Anton Gaaei fra Viborg den højre back i ligaen med det højeste bundniveau. Han er et kæmpe talent, både dygtig defensivt og offensivt - og det har været et ægte gennembrud for ham i denne sæson. Ham skal Viborg-fansene nyde, mens de kan.

MIDTERFORSVAR
Yann Bisseck, AGF
Tyskeren er godt nok faldet lidt i niveau på det seneste, men ellers tårnhøj klasse gennem hele sæsonen. En af hovedårsagerne til AGF’s succes og deres jagt på medaljer. Jernhård fysik, fantastiske raids frem ad banen og en kæmpe tilstedeværelse på dødbolde. Det vil være en gigantisk sensation, hvis han er i AGF efter sommerpausen.

Denis Vavro, FCK
Man ved aldrig, hvornår fejlene falder hos Vavro, der lige pludselig kan tabe kasketten, men når han er god, så er der ingen, der kan æde en modstander, som han kan det. Tænker det er pænt ubehageligt, at have ham i haserne. Kræver måske en makker, der lige kan guide ham, men mon ikke også Yann Bisseck kan udvikle det på ‘mit’ hold?

VENSTRE BACK
Martin Frese, FCN

Havde Viktor Kristiansen spillet en hel sæson i Superligaen, så var han nok løbet med pladsen, men jeg kan virkelig godt li’ Martin Frese. Nogle vil sige, at sidste år var hans gennembrud, men for mig er det denne sæson, hvor jeg har fået mine øjne op for, hvor dygtig han er både defensivt og offensivt. Med en fremragende sparketeknik, så er det bare med frem på kanten af feltet med ham, og han har da også scoret to fatastiske mål fra den position. Han er med 25 år i sin bedste fodboldalder, og måske kunne Kasper Hjulmand også finde på at kigge den vej, selvom Viktor Kristiansen nok mener, at han står forrest…

MIDTBANE
Mads Bidstrup, FCN
Hvilken løbemaskine, hvilken motor på FCN-mandskabet. Det er sindssygt, hvad han får løbet op - og så er han en glad og positiv dreng, der kan udvikle sig endnu mere. Et vigtigt bindeled mellem midtbane og angreb i FCN. Løber måske nogle unødvendige meter og afslutter heller ikke godt nok. Vi ser ham kun i Superligaen i næste sæson, hvis FCK henter ham - og så kan det være, at han får hul på bylden og scoret et Superligamål…

Victor Claesson, FCK
Bedste og mest komplette spiller i Superligaen. International klasse og uden krigen i Ukraine, var han næppe kommet forbi Danmark. Brugbar på alle offensive postioner, og med en fantastisk næse for at komme i feltet på det rette tidspunkt. Dukker ofte op og afgør kampe for FCK.

Gustav Isaksen, FCM
Skal ligge som min hængende angriber, ja faktisk lidt som Jesper Grønkjær gjorde, når FCK spillede Champions League. Uden sammenligning, i øvrigt.
Der er delte meninger om Isaksen og topscorerprisen, men det er latterligt ikke at anerkende hans præstation. Sådan har reglerne været siden 2016, og Isaksen har altså scoret ni af sine 15 mål i grundspillet - og oven i købet på et hold, der ikke fungerede optimalt. Det har udviklet Isaksen yderligere, at han ikke kun er sat i bås som kantspiller.

ANGREB
Ernest Nuamah, FCN

Er du vanvittig for en raket! Helt absurd hurtig, stærk dribler - og typen, der er vanvittig svær at holde. Han er et individuelt bæst, og selvom modstanderne prøver at dobbeltdække ham med to mand, så vil han ofte kunne snyde dem alligevel. 11 mål og tre assists er absolut godkendt, og Ernest Nuamah har Superligaens største salgspotentiale.

Patrick Mortensen, AGF
Uanset hvordan man vender og drejer det, så er det sgu’ stærkt at score 15 mål. Så ved jeg godt at de fem er på straffespark, men de skal altså også sparkes ind! Patrick Mortensen har scoret 16 mål fra 16 forsøg fra 11-meterpletten i karrieren, og han jagter Jakob Poulsens rekord på 21 mål på 22 forsøg. Det er altså også klasse af Patrick Mortensen, der er en nøglefigur i AGF’s genrejsning.

Mohamed Daramy, FCK
Viborgs Elias Achouri vil nok brokke sig, men den dygtige kantspiller ryger til fordel for en, der er endnu bedre på præcis samme plads, nemlig Mohamed Daramy fra FCK. Havde lang indkøring i FCK, men fik smidt de nødvendige kilo og har været FCK’s farligste mand i 2023 med seks mål. Vild topfart - også med bolden - og langt skarpere i afleveringspillet end tidligere. På toppen har han brændt Superligaen af, og skal selvfølgelig prøve sig af i Ajax igen efter sommerpausen.

TRÆNER
Jacob Neestrup, FCK

Et tæt løb. Jacob Friis’ bedrift i Viborg med en tiendedel af FCK’s budget er voldsomt imponerende, og Uwe Rösslers aftryk på AGF er også værd at løfte på hatten over.
Men jeg tror, at Jacob Neestrup kan fejre ‘the double’, så han er svær at komme udenom.
Derfor er Jacob Neestrup mit valg, og når man ser på, hvilken forfatning FCK var i, da Neestrup tog over, så har han fået skibet på ret kurs med en vis fart på trods af et stort ydre og indre pres.
Ydermere er jeg begejstret for, at FCK igen har en træner, der er fremme i skoene og har pondus. Også selvom jeg ikke altid er enig med ham.